Здравейте, въпроса ми е следния:
През м.12.2009 год. изтеглих ипотечен кредит за покупка на апартамент, като кредита е теглен изцяло само с моя доход и е на мое име, аз плащам вноските чрез моя сметка. Съпругът ми единствено фигурира с подпис в документите, тъй като като семейство според правилата на банката и той трябва да се разпише.
Апартамента се води и на двамата в нотариалния акт. Въпросът ми е как може да стане така, че съпругът ми да се откаже от правото си на собсвеност и апартамента да остане изцяло мой, както и ипотечния кредит. Достатъчно ли е само вписване в Агенцията по вписванията или да се разпише пред нотариус, че за в бъдеще няма да има претенции към имота или нещо друго. И евентуално какви такси ще трябва да заплатя.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 22:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
подялба на апартамент, закупен с ипотечен кредит
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: подялба на апартамент, закупен с ипотечен кредит
Брачен договор- помислете върху тази възможност.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Re: подялба на апартамент, закупен с ипотечен кредит
А някакъв друг вариант? Идеята ми е, да не стане така след време съпругът ми да има претенции към апартамента / щото за момента няма такива, ама знам ли след 15-20 год./.
При положение, че апартамента е ипотекиран в полза на банка, можем ли да го прехвърлим/ дарим на децата си например с учредено право на ползване?
Моля за мнения... Съпругът ми по принцип си има собствен /наследствен имот и засега не предявява претенции към този апартамент.
При положение, че апартамента е ипотекиран в полза на банка, можем ли да го прехвърлим/ дарим на децата си например с учредено право на ползване?
Моля за мнения... Съпругът ми по принцип си има собствен /наследствен имот и засега не предявява претенции към този апартамент.
- dori770104
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|