начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Имотен казус

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имотен казус

Мнениеот kocetoboce » 22 Фев 2013, 13:43

Здравейте.
Имам договор за гледане на баба ми. Дядо ми е починал преди да се направи договора. Когато е правен договора, леля ми(сестра на баща ми) прехвърля своя дял на майка си, а баща ми се отказва от своя и така леля ми става наследник на 1/12 идеални части от имота, а аз по нотариален акт на 11/12 идеални части. Тя не е в България, а синът и няма нотариално заверено пълномощно. Въпросът ми е мога ли да продам апартамента без нейно съгласие и след това да и платя полагащото и се или какво въобще може да се направи?
kocetoboce
Нов потребител

Re: Имотен казус

Мнениеот kocetoboce » 22 Фев 2013, 13:55

Искам да уточня, че баба ми почина.
kocetoboce
Нов потребител

Re: Имотен казус

Мнениеот ketchup » 20 Мар 2013, 15:09

Твърдо не, защото чл.33 от Закона за собствеността го забранява.
Иначе може да прехвърлите вашата идеална част официално по дарение на трето лице , а иначе третото лице да ви плати , като сделката се оформя официално като дарение.
Но за повече подробности трябва непременно да се посъветвате с адвокат и то по имотни казуси, а не някой пенкилер, защото очевидно че случаят ви е комплициран и е твърде вероятно да се допусне някоя грешка, която в бъдеще да струва скъпо и в прекия и в преносния смисъл.
ketchup
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба