начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Съсобственост на имот.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съсобственост на имот.

Мнениеот gaspacho » 25 Авг 2012, 16:29

Здравейте,

Собственик съм на 5/6 от апартамент наследен от баба ми. Другата 1/6 е собственост на братовчед ми и братовчедка ми.
Те не желаят апартаментът да се продаде и не желаят каквито и да е договорки за изкупуване на тяхната част от моя страна.
Четох във форума подбни теми, но бих искал да ми бъде разяснено, какво трябва да направя, за да закупя тяхната 1/6 по съдебен път ?
Ако заведа съдебно дело за делба, трябва ли апартаментът да се пуска за публична продан или само тази 1/6 се пуска за такава ? В участието на търга, възможно ли е собствениците на 1/6 по някакъв начин да обърнат ситуацията и да изкупят и моя дял ?
Възможно ли е да го закупя без публична продан ?

Благодаря предварително.
gaspacho
Нов потребител

Re: Съсобственост на имот.

Мнениеот bebitor » 11 Сеп 2012, 11:32

Има още много обстоятелства, които следва да се изяснят, преди да Ви бъде даден конкретен съвет. За това най-доброто, което можете да направите е- с всички документи при адвокат за консултация.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба