начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

след 1969г. осиновяването от непълно е трансформирано в пълн

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

след 1969г. осиновяването от непълно е трансформирано в пълн

Мнениеот poliyi » 15 Юли 2012, 16:55

Двадесет години се съдим с роднини-спор за материално право по чл.14 ал.4-земеделски земи.
Делата започнаха от месец март 1993г.Сега сме на ниво съдебна делба-втора фаза-определени квоти.
През 2004г. разбрахме,че на нашите роднини/страна по делото за делба/,баща им е осиновен през 1949г. и след изменението на Закона за осиновяване 1968-1969г.,те не са наследници на нашия общ наследодател.Представихме Определението за осиновяване и в ДВ,в който е публикувано.Представихме го в Районния съд,Окръжния съд и ВКС,но никои от тези съдилища не го прие за годно доказателство по водените от тях дела.Не си направиха труда да прочетат Закона за наследство и неговите изменения,за да видят,че след 1969г. осиновяването от непълно е трансформирано в пълно.Така неговите наследници-дъщери и внуци,не са наследници на нашия дядо-общ наследодател.
Тези хора ми вземат имота и аз не мога да ги спра,според нашето родно законодателство!Нарушени са моите граждански права.Къде и пред кого да се защитя??? :roll:
poliyi
Нов потребител

Re: след 1969г. осиновяването от непълно е трансформирано в

Мнениеот anditan » 04 Авг 2012, 20:11

всички осиновявания преди 1961г са били непълни след 1961 те се считат за заварени осиновявания и преминават в пълни но се дава 1 година от 1968-1969 през която година заинтересованите страни могат да подадат молба до съда в който е извършено осиновяването и то от пълно отново да премине в непълно.малко са тези,които са подавали молби.вие трябва да вземете служебна бележка, в която да пише, че лицата не са подавали искова молба осиновяването да премине в непълно,като условие за това е всички страни да са живи-осиновен,осиновители и биологични родители можете сам да свършите тази проверка в съда,като отидите в регистрите на съответният съд-архива и по имената ще търсите аз имах този проблем миналото лято и скъсах едни обувки,за да се справя без адвокат ако и мате нужда от помощ -питайте от кой град сте
anditan
Нов потребител

Мнениеот poliyi » 08 Окт 2012, 11:16

Благодаря за отговора!Това,което ми казвате от закона/за превръщането на осиновяването/ знам,че е така.При мен проблема идва от община Борован,която ми издава документи с невярно съдържание.
Ще отида до съда за служебна бележка,за да удостоверим,че осиновяването е пълно и въпросният човек и неговите наследници нямат НАШИТЕ наследствени права!
Само не разбрах защо трябва да са живи осиновен,осиновители и биологични родители?Има ли проблем,ако не са?
Аз съм в София,но наследствените си права търся в обл.Враца.
poliyi
Нов потребител

Мнениеот petves » 06 Мар 2013, 18:00

Здравейте. Надявам се някой да може да даде компетентен отговор на въпроса ми какво се случва в периода от промяната на закона през 1961 до 1969 когато е бил крайния срок за заявяване, че осиновяването е непълно. Въпрова ми е свързан с конкретен семеен казус. Това ме вълнува защото искам да си изясня дали осиновен чиито баща и осиновител са починали преди 1961 и той вече ги е наследил, наследил е и починалата през 1966 осиновителка има право да наследи рождената си майка, която е починала 1963. Тя както и осиновителката са починали преди дадения едногодишен срок 1968-1969 и след промяната на закона. Дали на базата на това, че е имало такъв срок течащ не непосредствено след промяната на закона дава основание да се смята, че от 1961 до 1968 всички осиновявания преди 1961 са се смятали за непълни?
petves
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба