начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

делба на съсобствен имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

делба на съсобствен имот

Мнениеот volkan » 26 Юни 2012, 18:29

Собственик съм на първи етаж от къща със застроена площ 65 кв.м и 140 кв.м ид.части от парцел с площ от 240 кв.м, сестра ми е собственик на втори етаж от същата къща с площ от 72 кв.м и 29 кв.м ид.части от парцела. Къщата ни е много стара и подлежи на събаряне.
В същия парцел има още една постройка със застроена площ от 60 кв.м, която е собственост на трето лице. Той притежава и 71 кв.м.ид.части от парцела
Нашата сграда/първи-мой собствен етаж и втори етаж-на сестра ми/ е стара и подлежи на събаряне. /приемаме че вече е съборена/
Аз нямам финансовата възможност да строя в този парцел. Могат ли другите двама съсобственици в парцела по някакъм законов ред да ме накарат да продавам моите ид.ч. от парцела? Възможно ли е парцела да бъде допуснат до съдебна делба и в последствие като неподеляем да бъде изнесен на публична продан?
При условие, че се стигне до публична продан какво ще се продава-само моите и тези на сестра ми идеални части от парцела или и тези на третото лице?
volkan
Младши потребител

Re: делба на съсобствен имот

Мнениеот vartolumei » 27 Юни 2012, 13:41

здравейте г-не/жо
по повод вашето запитване има страшно много информация в този сайт-прочетете по обстойно и със сигурност ще намерите отговори
vartolumei
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба