начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

подялба на имот между трима съсобственици

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба на имот между трима съсобственици

Мнениеот kolorit77 » 08 Мар 2012, 14:53

Добър ден
Ние сме трима съсобсвеници,като единия е наследил от родителите си неговата част от имота, останалите двама съсобственици са закупили своите части от родителите на въпросния съсобственик ,съответно първи етаж от двуетажна къща и една трета идеална част от дворното място ,което е 370 кв.метра ,третия съсобственик е закупил от родителите на първия отделна постройка в това дворно място ,заедно със една трета идеална част от въпросното дворно място равняващо се на 370 кв. метра . От кадастара казват ,че целия парцел е твърде малък ,зада бъде разделен и затова го водят като един парцел и всеки от тримата има право да притежава една трета идеална част от това място.
След смърта на третия съсобственик,който е израснал дом за сираци ,няма деца и близки роднини ,не го е завещавал на никого ,какви са правата на останалите двама съсобственици?
Поздрави!
kolorit77
Нов потребител

Re: подялба на имот между трима съсобственици

Мнениеот julyanvonemona » 08 Мар 2012, 17:02

Ако третият съсобственик наистина няма наследници, неговият дял вече е собственост на Българската държава. Това може да даде предимства на останалите двама при изкупуването му от държавата.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот rourke » 08 Мар 2012, 17:09

julyanvonemona, увеличен е делът на др. съсобственици, категорично! :)
rourke
Потребител

Мнениеот rourke » 08 Мар 2012, 17:22

постройката обаче е малко проблематична, зависи какво се разбира под постройка.... сега видях, че е бил 3-ят съсобственик и собственик на постройка
rourke
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Мар 2012, 19:43

rourke написа:julyanvonemona, увеличен е делът на др. съсобственици, категорично! :)

:roll: Много се извинявам, ама това от къде следва?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rourke » 08 Мар 2012, 20:17

poli_g ,тук ме хванахте без гащи, сбърках, подведох се от едно ТР 137а/ 1955 г. ОСГК, но там проблемата е друга! julyanvonemona е прав - чл. 11 ЗН! :D :) на него се извинявам, тъй като постът ми наистина е неуместен /първият/
Последна промяна rourke на 08 Мар 2012, 22:51, променена общо 2 пъти
rourke
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Мар 2012, 20:19

Е, хайде и аз да внеса малко яснота- собственик на ид. части не е държавата, а общината.
Ама докато стопли, че е собственик.... пък и дали точно собственик е отделен въпрос. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rourke » 08 Мар 2012, 20:21

чл. 11 ЗН и честит празник на дамите, имам предвид на тебе
rourke
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Мар 2012, 20:25

rourke написа:чл. 11 ЗН и честит празник на дамите, имам предвид на тебе

Благодаря, но в един момент ще установиш, че не държавата е приобретател... а общината.
Хайде, приятна вечер от мен.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rourke » 08 Мар 2012, 20:35

приятна вечер, права си, но за Държавата не е от мен, то е от този, на когото се извиних, тъй като е по-прав от мене, а ти и от двама ни! :)
rourke
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Мар 2012, 15:00

poli_g написа:Е, хайде и аз да внеса малко яснота- собственик на ид. части не е държавата, а общината.
Ама докато стопли, че е собственик.... пък и дали точно собственик е отделен въпрос. :)
poli_g Така се наказа невниманието ми! Аз живея с нагласи от преди §7 на ЗМСМА - респективно от преди изменението на чл.11 ЗН (ДВ бр.96 от 1999)
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба