начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Къща в дворно място, придобито по дарение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Къща в дворно място, придобито по дарение

Мнениеот pesho3000 » 17 Дек 2023, 18:58

Здравейте,
Мисля да купувам къща, която представлява интерес за мен, от публична продан. Има една особеност, която ме притеснява и не мога да разбера какво точно означава следния текст в описанието (в съкратен вариант):

"......недвижим имот собственост на Иван и Пенка, а именно...... сграда .......изградена в дворно място лична собственост на Иван, придобито по дарение, с площ от 400 /четиристотин/ кв.м......"

Какво означава това? Че се купува само къщата без земята ли? Благодаря ви предварително.
pesho3000
Нов потребител

Re: Къща в дворно място, придобито по дарение

Мнениеот wladi » 26 Дек 2023, 22:24

Може да означава (инф.е малко), че сградата е съсобственост на двете лица, а двора е само на надарения Иван.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Дек 2023, 00:08

Чиста Ви е сделката, ясни са показателите - няма проблем.

Съдебното изпълнение се ползва - ползува, с особено внимание.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот portokal » 27 Дек 2023, 16:11

Това означава според мен - къщата без земята, ако не е грешка.
Пенка ли е длъжник по изпълнителното дело?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба