Здравейте, въпросът ми е следния.
Собственик съм на наследствен имот. Частта,която притежавам аз е 5/6, а тази на моите братовчеди е 1/6. Искам да продам частта си,но те нямат желание. Въпросът ми е : мога ли аз като собственик на по-голямата част от имота да заплатя ( без тяхно съгласие ) тяхната част от оценачната цена на имота и да мога да разполагам свободно с него.Тъй като цената,която искат те за 1/6 от селска къща е повече от нереална.
Какви процедури трябва да предприема,за да не оставя тази къща да се руши.
Очаквам,отговорите ви.
Благодаря
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делба между братовчеди
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Делба между братовчеди
Катерина куч: Направете си спокойно ремонт. Съгласно чл. 32, ал. 1 от Закона за собствеността общата вещ се използува и управлява съгласно решението на съсобствениците, притежаващи повече от половината от нея. На това основание можете да търсите направените от Вас разходи от другия съсобственик съразмерно на неговия дял. Освен това можете да търсите тези разходи и съобразно разпоредбите на чл.55 и следващите от Закона за задълженията и договорите.
- katerinakuch
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|