начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Прехвърлителна сделка м/у 24 души. Как е най-ефтино?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърлителна сделка м/у 24 души. Как е най-ефтино?

Мнениеот Jubomara » 04 Фев 2014, 10:45

Здравейте!

Електроразпределително дружество (ЕРП), по договор за присъединяване се е задължило на основание чл.20, ал.5 от Наредба №6 за ПППЕЕПРЕМ (присъединяване на потребители и производители към електро...) да изкупи енергиен обект - кабелен електропровод (линия). Кабелната линия е построена от съсобствениците на жилищна сграда, с оглед да си я електрозахранят. Така е по договора за присъединяване с ЕРП. Съсобствениците са 23 физически и 1юридическо лице. Питането е как най-ефтино всички да упълномощят да се яви един човек. Сами разбирате невъзможността на цялата кооперация да се събере на едно място в един и същ час в работен ден.
От беглите ми представи по право (аз съм инженер, не юрист) се родиха следните идеи:
1. Общото събрание взима решение лицето Х, да ги представлява по време на прехвърлителната сделка и от тяхно име да се разпорежда с кабела, да подписва декларации и т.н. Съответното се протоколира и всички се подписват. Необходимо ли е протокола да се заверява при нотариус, ако да - само подписи или и съдържание?
2. Всеки по отделно прехвърля собствеността си на лицето Х, с договор за покупко-продажба/дарение/друго...
3. Всеки прави пълномощно когато може и всички оправомощяват лицето Х. - това струва по 36лв на човек.
За да съм изчерпателен - кабела струва 1000лв.
Та, кое би било най-ефтино?

Поздрави
Предварително благодаря за съветите!
Jubomara
Нов потребител

Re: Прехвърлителна сделка м/у 24 души. Как е най-ефтино?

Мнениеот emstoianova_ » 04 Фев 2014, 11:40

мога само да Ви кажа как правилно се пише думата "ефтино", :lol:
emstoianova_
Младши потребител

Мнениеот leonardos » 05 Фев 2014, 13:33

Jubomara .... 2. Всеки по отделно прехвърля собствеността си на лицето Х, с договор за покупко-продажба/дарение/друго...
Интересно г-н "инджиньеръ"... :shock: Кой бяга от безвъзмездна дарствена сделка ... :roll:
leonardos
Потребител

Мнениеот svettoslav » 05 Фев 2014, 13:46

Нема еФтино,немаааа,всичко е скАпо,скАпоооооо :) Много скапо...
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот leonardos » 05 Фев 2014, 13:54

... Да, скъпо е! Особено ако попаднеш на монополист, за който удовлетворяване вземанията са си единствено и само сигурен приход :(
leonardos
Потребител

Мнениеот Jubomara » 12 Фев 2014, 14:39

emstoianova_ написа:мога само да Ви кажа как правилно се пише думата "ефтино", :lol:

Недейте! Не и преди да Ви обясни някой пунктуационните правила...
Jubomara
Нов потребител

Мнениеот Jubomara » 12 Фев 2014, 14:43

leonardos написа:Jubomara .... 2. Всеки по отделно прехвърля собствеността си на лицето Х, с договор за покупко-продажба/дарение/друго...
Интересно г-н "инджиньеръ"... :shock: Кой бяга от безвъзмездна дарствена сделка ... :roll:

Кому е нужен кабел, носещ само разходи? На мен не ми е... leonardos! Ако го искате, може да Ви го дарим веднага.
Jubomara
Нов потребител

Мнениеот Jubomara » 12 Фев 2014, 14:46

svettoslav написа:Нема еФтино,немаааа,всичко е скАпо,скАпоооооо :) Много скапо...

Ще перефразирам: Търси се най-ниският разход, за подобно мероприятие.
Jubomara
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба