Привет!
Моля, за съдействие по този несложен въпрос!
Рових се по нета-безрезултатно , а в две институции, към които се обърнах с молба за необходимия НАБОР ОТ ДОКУМЕНТИ ЗА ДОБРОВОЛНА ДЕЛБА НА НАСЛЕДСТВЕН АПАРТАМЕНТ ми дадоха различни списъци. Според единия трябва да набавя и представя скица на апартамента, а според другия такава не се изисква!?
В случай, че са важни за отговора Ви по-долните детайли:
Баща ми почина преди два месеца. Предстои да уредим с доброволна делба прехвърлянето на апартамента на името на брат ми като за целта аз се отказвам от своя дял; майка прехвърля на брат ми нейния; има и завещание от баща ми, с което той прехвърля своя дял на брат ми, тъй като мен ме е обезщетил на по-ранен етап с дарение на друг имот.
Таа... за този казус какъв набор от документи трябва да подготвя? Трябва ли да вадя скица на апартамента или не!?
Признателност за отзивчивостта Ви!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Набор от документи при доброволна делба на апартамент?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Набор от документи при доброволна делба на апартамент?
Трябва ли да вадя скица на апартамента или не!?
Ако за района има влязла в сила кадастрална карта, то тогава е необходима схема на обекта - издава се по заявление на правоимащия от Агенция по геодезия и кадастър.
-
Melly - Старши потребител
Благодаря за разяснението по скицата!
А КАКЪВ Е НАБОРА ДОКУМЕНТИ ПРИ ДОБРОВОЛНА ДЕЛБА НА АПАРТАМЕНТ?
КАКВА Е ПРЦЕДУРАТА ПРИ ПОДОБНА ДЕЛБА? През дело ли се минава ИЛИ само се подписват необходими документи при нотариус? (извинете за лаишкото звучене на въпроса!)
КАКВА Е ПРЦЕДУРАТА ПРИ ПОДОБНА ДЕЛБА? През дело ли се минава ИЛИ само се подписват необходими документи при нотариус? (извинете за лаишкото звучене на въпроса!)
- leksik
- Младши потребител
leksik написа:Благодаря за разяснението по скицата!
Що ли не ме учудвате...
Още с първото си включване във вашата тема аха да кажа нещо до болка понятно, но се въздържах.
Сега няма да изпитвам никакви угризения относно насоката, която ще ви дам за следващите ви стъпки, а тя е: среща "тет а тет" с колега адвокат!
Благодаря.
-
Melly - Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|