начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

казус при подялба на имот построен по време на брак

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

казус при подялба на имот построен по време на брак

Мнениеот cecka82 » 10 Яну 2014, 13:33

Може ли някой да ми обясни и посъветва какво се случва в нашата ситуация, а тя е следната:След развод при подялба на имот (къща) страните по взаимно съгласие разделят имота ,оценена е на 36 900 лв.,ответника се съгласява да изплати 16000 лв т.е половината дял на ищтеца ,от съда е наложен срок 5 год през тези 5 год е внесена 6 000 лв от сумата ,остава 1 год от срока ,но ищтеца завежда дело по чл. 131 от ГПК за да развали сделката.Може ли някой да ми обясни какво се случва след това.Имаме насрочен час при адвокат ,говорихме и ищтеца и пойскахме доброволно да направим споразумение за отсрочка за да изплатим цялата сума ,но той не е съгласен и иска в 20 дневен срок да му бъде изплатена сумата ,което е непосилно за нас.Мисля че при разваляне на зделката той трябжа да ни варне внесената сума за да стане отново палноправен собственик ,също ако се развали сделката той иска да продава дяла си който е 1/3 и малко не е уместно ,кой би купил 1 стая с половин баня или нещо подобно :) .Можем да му изплатим дяла ,но в по далаг период от време .Кажете ми за какво да се подготвим от страна на съда ,ако някой се е сбласквал с подобен проблем .Предварително благодаря !!!
cecka82
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба