- Дата и час: 23 Ное 2024, 22:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследство на имот от баба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
наследство на имот от баба
Здравейте, имам следния проблем, възникнал от някаква промяна на наследствения кодекс! Имам баба, която е втора жена на дядо ми, които са имали брак без деца, а дядо има син - баща ми, от първата му законна жена. Дядо ми е починал 80та година, баба почина 94та. Тя има наследство земеделски земи, които са доказано нейни. Аз имам удостоверение за наследници издадено 2003 година, вчера отидох да го подновя и ми казаха, че не съм й наследник! Обясниха ми че има електронен регистър и аз не фигурирам като наследник! Моля за съвет, към кого да се обърна за да разреша проблема.
- veronika_u
- Нов потребител
Re: наследство на имот от баба
Втората ви баба осиновила ли е баща ви или просто е сключила брак с дядо ви? То има и значение на колко години е бил той тогава - ако е вече пълнолетен е напълно нормално нито баща ви нито вие да сте наследници на жената.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
- windlove
- Потребител
Когато са сключили брак, баща ми е бил пълнолетен и дори семеен вече; не е бил осиновяван от нея;
кой тогава е наследник на баба ми? И как може преди 10 години да съм била наследник, а днес не ?
кой тогава е наследник на баба ми? И как може преди 10 години да съм била наследник, а днес не ?
- veronika_u
- Нов потребител
И преди 10 години не сте били - някой не е догледал и ви е дал удостоверение за наследници, сега просто са си коригирали грешката. Относно това, кой е наследник на баба ви - погледнете Закона за наследството в частта наследяване по закон!
- windlove
- Потребител
Така е, не сте наследник. Наследници на бабата са нейните собствени деца или внуци, а ако няма - братя и сестри, съответно племенници и т.н. Ако дядото беше починал след нея, неин наследник щеше да е той, а негов - Вие или баща Ви. Но в случая дядото е починал преди жена си. Промяна няма, явно преди 10 години е станала грешка.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Много ви благодаря за разяснението и информацията.
Но баба ми е била сирак и няма кръвни братя или сестри. Оженила се е за дядо ми и 50та година и до смъртта си е живяла при нас. Интересно е в случая кой е наследник?
Но баба ми е била сирак и няма кръвни братя или сестри. Оженила се е за дядо ми и 50та година и до смъртта си е живяла при нас. Интересно е в случая кой е наследник?
- veronika_u
- Нов потребител
За съжаление - държавата.
- windlove
- Потребител
windlove написа:За съжаление - държавата.
С изключение на .... чл. 11 ЗН , които стават собственост на общината на чиято територия се намират.
Винаги ми е било интересно ако наследодателя е упражнявал търговска дейност и е имал успешно и добре работещо предприятие как ще се развие правоотношението
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
karanedeff написа:windlove написа:За съжаление - държавата.
С изключение на .... чл. 11 ЗН , които стават собственост на общината на чиято територия се намират.
Винаги ми е било интересно ако наследодателя е упражнявал търговска дейност и е имал успешно и добре работещо предприятие как ще се развие правоотношението
Прав сте колега за това - но госпожата говори за земеделски земи, затова не сметнах, че те ще попаднат в тази хипотеза
- windlove
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|