начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проблем с маза на апартамент

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с маза на апартамент

Мнениеот starlets » 11 Юни 2013, 22:10

Здравейте,

Имам следния проблем - през 2001 година сключих предварителен договор за покупко-продажба на апартамент, към който има и маза. От същата година майка ми живее в него, а аз го изплащах на строителя до 2007 година, когато прехвърлихме собствеността. През 2007 година строителят е казал на майка ми, че мазите на 2 от апартамените са разменени по погрешка и майка ми заради това е разменила мазите (пренесла е вещите си, а нашата стара маза е заета е друг собственик на апартамент, който впоследствие е починал). Никъде нищо не е отразено документално, тъй като строителят е твърдял, че номерът на мазата е бил сгрешен и уж так всичко е трябвало да е наред. Сега обаче се друг собственик на апартамент в същата сграда решил, че тази маза, която майка ми ползва в момента, е негова. Този собственик до момента не е ползвал никаква маза, а чак сега е решил, че нашата маза всъщност е негова. При сравняването на нотариалните актове е установено, че една и съща маза е вписана и в двата нотариални акта. Същото лице е намерило някакъв свидетел, който твърдял, че е видял майка ми да разбива вратата на тази маза през 2011 година и твърди в момента, че е влязла незаконно във владение (абсолютно измислено). В момента е подал някаква жалба срещу майка ми (въпреки че аз съм собственик на апартамента) и според майка ми имали един месец срок да решат казуса иначе започва съдебно дело. Аз от години не живея в същия град и въобще не съм виждала тази жалба. Майка ми се е посъветвала с адвокат, според когото от 2007 са минали 5 години от влизане във владение и не може да й бъде отнета мазата. Само трябвало да намери свидетел, че е влязла във владение тогава. Никой от съседите обаче не иска да съдейства. Строителят отказва да съдейства, архитектурният план на сградата липсва в общината. Малко е оплетена ситуацията, надявам се да ме разбирате. Имате ли идея къде още може да се съхранява архитектурният план на сградата? И може ли някакъв съвет как да подходим? Ясно ми е, че проблемът идва от самия строител, но той в момента отказва съдействие....Ще се радвам на всякакви мнения!

Благодаря предварително!
starlets
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба