начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проблем с подземен гараж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с подземен гараж

Мнениеот garaja » 27 Мар 2013, 01:46

Здравейте,
пиша ви относно моя проблем, който е следния:
Наех си един подземен гараж. В същия блок друг наемател на гараж го раздава като собственик на цялото подземие, и е заключил една малка стаичка, в която е ел. таблото на подземието. Отказва да предостави ключ или дори да отвори, а на мен ми изгоря бушона и нямам ток в гаража. Той дори не е собственик на гараж, камо ли на тази обща част. Какво мога да направя освен да отрежа катинара, защото това за мен е най-лесния, но краен вариант? Не е ли длъжен да предостави ключ на вксички обитатели, които се нуждаят от такъв, след като е заключил? И има ли право да заключи? Това помещение няма смисъл да се заключва, защото дори да е отключено, достъпа до него е ограничен от външната врата на гаражите и само който има ключ може да влезе, а с ключове разполагат обитателите. Благодаря предварително на всички отзовали се. Ще се радвам на мнения не само на юристи, а и на хора минали по този път.
garaja
Нов потребител

Re: Проблем с подземен гараж

Мнениеот doc03 » 27 Мар 2013, 03:04

:)
Навсякъде е едно и също ...

Предполагам, че съгласно договора за наем, наемодателят е длъжен да Ви осигури безпрепятствено и безпроблемно ползване .... бля-бля-бля :D на наетото помещение. Щом нямате ток - има проблем, който според мен следва да разрешите чрез наемодателя, като например - предоставяне на ключ от помещението с общите уреди (ел.табло, вода, и т.н.)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот dobromirkd » 27 Мар 2013, 12:34

doc03 e прав, вашият наемодател е длъжен да ви осигури съдействие, в противен случай е налице нарушаване на наемното правоотношение между вас и имате право на разваляне на договора и обезщетение
dobromirkd
Потребител

Мнениеот garaja » 27 Мар 2013, 21:33

Работата е там, че наемодателя и той няма ключ. Ще говоря с него, той да се разправя с този тип. Ключ има само той, като го е заключил с негов катинар. Кажете какво може да се направи в случай, че откаже да предостави ключ на наемодателя ми? Той ми е приятел и не искам да разваляме договора, а след като сме го сключили значи гаража ме устройва и искам да си го ползвам. Не искам да разнасям и зареждам акумулатори като първобитните хора, няма вече режим на тока, за да правя осветление на 12В. :evil:
garaja
Нов потребител

Мнениеот stipon » 27 Мар 2013, 22:42

Пробвай с ЧЕЗ, тоя който отчита тока, не може да няма ключ
stipon
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба