начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Продажба на паркоместа върху чужди идеални части от двор

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на паркоместа върху чужди идеални части от двор

Мнениеот evelin1208 » 17 Май 2012, 11:34

Закупили сме жилище с идеални части от дворното място, разпределено между съсобствениците.Едният от съдружниците на фирмата строител"Кабел Експрес Сервиз-2007"купува с нотариален акт издаден след нашето
закупуване на имота , отново от строителя само паркоместата в целия двор,поставя бариера на входа и допуска собствениците на жилища в този имот срещу заплащане.Твърди, че са направени промени в стрителните книжа и тъй като под двора има подземни паркоместа ,откритите паркоместа представляват покрив на подземните гаражи, а нашите идеални части се падали някъде под подземните гаражи. Аз отказах да платя за паркиране и така със строителния кран ми е поставил две огромни палета с бетонни блокове и блокирал колата ми, която според него се намира в чужда частна собственост.Допустимо ли е съставянето на неговия нотариален акт без съгласието на нито един от собствениците на жилища в този имот?
evelin1208
Нов потребител

Re: Продажба на паркоместа върху чужди идеални части от двор

Мнениеот TheOldMan » 17 Май 2012, 11:54

Как така ще продава покрива на гаражите? Ми той може и покрива на сградата да продаде някой ден... :) и да ви иска наем за това че ви пази от дъжда.
Кат е толкоз гявол - да си взима собствеността и да си я маха от вашите идеални части, върхо които се намира. Нали сам е казал, че гаражите са ВЪРХУ ВАШАТА собственост? Да ви плаща наем за това че я ползва.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 17 Май 2012, 12:00

Хахахаха , много яко са го измислили. :lol: :lol:
Взимайте документите и при колега и после в съда.Това е единственото решение. :lol:
А относно колата жалба до прокуратурата , няма право да задържа по този начин автомобила.Не може да претендира право на задържане относно колата , защото според мен е придобил фактическата власт върху нея неправомерно, като самоволно я е обградил с бетонни блокове.
Може и владелчески иск , ако не ви се занимава с прокуратурата.
Но и жалбата да се пише от адвокат , успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sonriso » 03 Юни 2012, 14:46

Има ли някакво развитие по този казус ?
sonriso
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба