начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Съдебна делба. Излязло решение за търг. Кошмарът продължава.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съдебна делба. Излязло решение за търг. Кошмарът продължава.

Мнениеот priusv » 10 Май 2012, 03:57

Здравейте,
Имаме излязло решение на СГС с което оставя в сила решението на СРС делбата да бъде извършена като имота бъде изнесен на публична продан. Делото не може да се намери в момента, тъй като другата страна обжалва пред ВКС и се губи между СГС и ВКС.
Доскоро си живеех спокойно очаквайки публичната продан, колкото и неизгодна да е, само и само да свърши кошмара. Доколкото разбирам има начини кошмара да продължава още години. След като се пообразовах благодарение на lex.bg искам да опитам следната идея: Да направя нотариално заверено предложение на другата страна да изкупи част от нашите дялове и за нас да остане отделен УПИ. Ако откаже може ли да се продаде на трето лице. Вероятно има и други начини. Моля, за съдействие: :cry:

1. Търся опитен адвокат в София.

2. Въпроси: От решението на СГС: „От писмо изх. № ... на началника на отдел „Кадастър и регулация“ ...., се установява, че с молба № ........ В е внесла за одобряване проект за изменение на плана за регулация .........., като в срока е постъпило едно възражение от А. Проектът и възражението са разгледани от Районния експертен съвет ......., като възражението не е уважено и проекта е приет за одобряване. Със заповед № ....... на Кмета ....... е одобрено изменение на плана за регулация ....... по зелените линии......, съгласно приложения проект към заповедта.“

2.1. Изменението на плана е одобрено, но след като решението на съда е публична продан логиката ми говори, че не трябва да е влязло в сила. Така ли е?
2.2. Ако отида и поискам скица каква скица ще ми издатат съгласно приложения проект или както е било преди делото?
2.3. И най-важното: може ли нещо да се заплете още повече, ако отида до Кадастъра за скица? Трябва ли да отида с адвокат?

Благодаря предварително!
Аватар
priusv
Младши потребител

Re: Съдебна делба. Излязло решение за търг. Кошмарът продълж

Мнениеот rozablue » 10 Май 2012, 11:24

Е, Вие много рано сте се сетили да правите предложение за покупка.
Чакайте си съдбата, а ако искате - купете всичко.
rozablue
Потребител

Мнениеот priusv » 10 Май 2012, 18:02

Благодаря rozablue,
Малко късно открих форума, а и когато всичко започна форума не е съществувал.
Много предложения са правени за различни варианти, но май само на думи. Не намирам нищо в писмен вид от наша страна. Другата страна винаги е отказвала. Адвоката ни почина, а след това и човека, който движеше нещата от наша страна, така че много детайли ми се губят.
Малко се притеснявам да дам пълните детайли във форума, но ще опитам да дам някои пояснения.
Спора е за първия етаж от двуетажна къща и парцела. А има 3/4, а В 1/4. Парцела е делим на 2. Втория етаж е собственост на В. Преди съдебната делба имаше предложение, с което на В се даваше повече от земята за компенсация на 1/4 от първия етаж изчислено по тогавашните пазарни цени. По днешни цени това би било доста изгодно за В. Беше направена скица и подадена за одобрение, но нищо друго писменно. В тогава се отказа, не разбрах точно защо и така съд.....
Не отхвърлям като краен вариант да купиме всичко, но втория етаж не е обект на делбата, така че няма да е всичко.
Признавам моя грешка, че на времето не наехме опитен адвокат и не искам да я повтарям.
Някакви идеи?
Благодаря!
Аватар
priusv
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 10 Май 2012, 19:04

Имотът не е продаден- до тогава вие сте си все още негов (съ)собственик.
Няма начин да ви откажат издаване на скица, няма и как да се оплеска нещо по този въпрос ( аа, има- ама не подписвайте нищо, че да не стане сложно).

Когато ви свърши сагата- явете се на публичната продан и наддавайте( ако искате да запазите сантименталния спомен от преживяното).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот priusv » 10 Май 2012, 21:09

Благодаря poli_g,
Е, от това ме е страх да не стане сложно ....
Чаках си аз съдбата докато не ми казаха, че другата страна изказала мнение, че търга не е изгоден на никого и да се споразумяваме. Не искат да изкупят нашите дялове, не искат и да продават техните ... ?!?! Единствения вариант (отхвърлен от съда), за който знам е бая голям компромис от моя страна, от порядъка на цената на една кола PriusV. В този ред на мисли, ако това което притежам е от порядъка на 4 PriusV при търга дали ще стигнат за един? От там и ника. Опитвам се да направя кошмара приятен и да си мечтая за нова кола.
Разработвам едно предложение, което мисля че не обсъждано и ако Вуте не гледа аз да съм зле, а не той да е добре може пък и да се споразумеем. Не знам как точно да се оформи документално, за да не стане че сме споразумяли, колкото да се спре търга и после айде всичко отначало.
Благодаря!
Аватар
priusv
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба