начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

СИО при замяна на недвижимо имущество

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СИО при замяна на недвижимо имущество

Мнениеот jei1 » 03 Апр 2012, 19:58

Здравейте, казуса е следния: Баща ми заменя свой собствен недвижим имот(получен е чрез дарение) със трето лице, което пък от своя страна му дава дворно място. Всичко това се случва по време на сключен граждански брак с майка ми. Въпроса ми е това дворно място дето е получил по време на замяната дали е съпружеска имуществена общност, тоест майка ми има ли дял в него. Благодаря.
jei1
Младши потребител

Re: СИО при замяна на недвижимо имущество

Мнениеот arteglam » 04 Апр 2012, 07:20

Вещните права, придобити преди брака, както и придобитите по време на брака по наследство и по дарение, принадлежат на съпруга, който ги е придобил. (чл. 22, ал. 1 СК)
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да следвате съветите ми.
arteglam
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 04 Апр 2012, 08:08

И още - лични са вещните права, придобити по време на брака изцяло с лично имущество (чл. 23, ал. 1 СК). След като първият имот е придобит чрез дарение, той представлява лично имущество, дори и да е придобит по време на брака, а при последваща замяна придобитият имот също е лично имущество.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот jei1 » 05 Апр 2012, 21:34

Много благодаря, това исках да чуя.
jei1
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба