начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

СЪСОБСТВЕНИК ИСКА ДА НИ ЛИШИ....

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СЪСОБСТВЕНИК ИСКА ДА НИ ЛИШИ....

Мнениеот mgeorgieva1974 » 09 Мар 2012, 15:37

Здравейте!От скоро съм във този форум, но впечатленията са ми, че тук човек може да получи адекватна помощ за, което предварително БЛАГОДАРЯ!Случаят е следният:
След смъртта на баща ми наследихме част от къща заедно с брат ми и сестра ми.Половината имот е на чичо ни, а останалите 50% е наш.Преди години декларирахме имота с нас тримата, като собственици и имахме желание да го продадем, но един от нас не беше съгласен и съответно започнаха караници и така изоставихме всичко.Не сме плащали дори и данъци за 2 години.Скоро ми се обади чичо ми след, което ме уведоми, че така щял да направи, че ние повече да не съществуваме в имота, защото не сме се интересували от него- не сме го поддържали, плащали и т.н.Той също не живее там -къщата е запустяла.Скоро разбрах, че е вкарал наематели, като той единствен взима наема.Може би историята е малко неадекватна но....Въпроса ми е следният:Има ли някакъв параграф по, който да бъдем лишени от идеалните си части, които притежаваме и за, които действително не сме се интересували 2 години и дали той има законно право да пуска имота под наем и да събира наема само той без да го дели със нас :?: ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ :D
mgeorgieva1974
Младши потребител

Re: СЪСОБСТВЕНИК ИСКА ДА НИ ЛИШИ....

Мнениеот chadel » 09 Мар 2012, 16:14

Съветвам Ви най-откровено да се обърнете към адвокат. Устната консултация не е по-скъпа от това да идеш на зъболекар например, а ще Ви спести много средства, нерви и главоболия за в бъдеще. Не се лекувате по форумите нали?
chadel
Потребител

Re: СЪСОБСТВЕНИК ИСКА ДА НИ ЛИШИ....

Мнениеот Гост. » 09 Мар 2012, 18:52

Да, но времето е недостатъчно.
Не, изпратете му нотариална покана, в която учтиво го молите да ви заплати определена сума за времето през което имота се ползва от наематели, респективно месечна за напред.
Вярно е, че струва около и над 50лв. тая покана( само нот. такси) , но си създавате и доказателства за определени обстоятелства, които в бъдеще евентуално ще ползвате.

И нотариус може да я състави, но пак ще ви таксува за написването и, но отпосле няма да се явява в зала, където да ви защитава интереса. За това най-добре би било да се обърнете към адвокат.
Гост.
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба