начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Дарение на имот.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дарение на имот.

Мнениеот ex_pupi » 07 Фев 2018, 12:14

Здравейте,

Предстои ми дарение на имот и искам да попитам както точно протичат нещата. Предоставил съм копия от всички документи и имам насрочена дата. В деня на изповядването как протичат нещата , доколкото съм запознат, предоставям пред нотариуса , оригиналните документи, които имам, той ги сравнява, изповядва ни новият НА и ни дава да се подпишем, след което носи новият акт за вписване и след 1-2 дена ни дава новият акт. Доколкото съм запознат оригинални документи не се оставят при нотариуса(тоест текущият НА, декларации и т.н.). Бихте ли ми дали малко повече светлина по въпроса.

Благодаря предварително.
ex_pupi
Нов потребител

Re: Дарение на имот.

Мнениеот ivan_lawyer » 07 Фев 2018, 12:51

Оригинали не се оставят, другото е работа на нотариуса.
Оригинали не се оставят, защото после не е лесно да се комплектоват, ако трябват за нещо.
Това е общо-взето.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Дарение на имот.

Мнениеот ex_pupi » 07 Фев 2018, 17:24

Тоест да разбирам , че процедурата е така отиваме с дарения, показваме оригиналите на необходимите документи, нотариуса ги сравнява и проверява за автентичност , аз и дарения си прибираме всички оригинали на документите( НА, скица, данъчна оценка и т.н), нотариуса изповядва дарението , дава ни да се подпишем на новият НА и след 1-2 дни се връщаме при него да си вземем НА. И повече нищо не му оставяме като документ?
ex_pupi
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба