начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Продажба на имот с възбрана

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на имот с възбрана

Мнениеот summerbreeze » 26 Фев 2018, 13:28

Здравейте,

Казусът е следния:

Топлофикация е наложила възбрана на имот през 2015г относно задължения преди 2011г. Имотът е единствен за собственика. Възможно ли е имотът да бъде продаден, като новия собственик си уреди задълженията с ЧСИ-то или е необходимо да се премахне възбраната преди продажбата?

Благодаря!
summerbreeze
Младши потребител

Re: Продажба на имот с възбрана

Мнениеот n_ikito » 26 Фев 2018, 13:35

Здравейте! Възбраната не е пречка за продажба на имота.
Успех!
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот summerbreeze » 26 Фев 2018, 16:33

Благодаря за отговора. В такъв случай някъде вписва ли се кой остава длъжник след продажбата и въпросната възбрана как би могла да се премахне от новия собственик.
summerbreeze
Младши потребител

Мнениеот hwarang » 04 Мар 2018, 15:41

Това мисля, че може да се напише в акта, че задължанията си остават за стария собственик.
hwarang
Нов потребител

Мнениеот llumar » 04 Мар 2018, 16:01

Дано да може да се впише в акта, че задълженията остават за стария собственик, но аз мисля че те са си на новия собственик и той може да се издължи на ЧСИ-то, ако не иска да продаде ЧСИ-то имота.
llumar
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба