- Дата и час: 15 Фев 2025, 22:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
NASDAQ & NYSE - fondovi borsi
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
NASDAQ & NYSE - fondovi borsi
Ima li niakoi predstava dali v BG se predlaga vuzmojnost za investicii i uchastie v turgoviata na dvete nei-golemi fondovi borsi NASDAQ & NYSE (v US)? Na stranicata na Sofiiskata fondova borsa ne vidiah link kum tiah, koeto mi zvuchi mnogo neseriozno... Vse pak minimuma za elektronna turgovia ne e chak tolkova visok - okolo 1000$.
- OFELIIA
Re: NASDAQ & NYSE - fondovi borsi
във Варна има една фирма, не знам как точно да я нарека, финансови посредници, брокери или каквото там са - нарича се ВАРЧЕВ ФИНАНС, те се рекламират с подобни оферти, понеже инфото не ми е много точно, търси в гугъл-а, до колкото съм чувала са много добри и са на пазара от доста години.
- shanan
- Младши потребител
Виж тук: http://investor.bg/
Във форума им ще ти кажат най-добре
Във форума им ще ти кажат най-добре
- Ивайло
Можеш и да се обърнеш към инвестиционен посредник, мога да ти препоръчам моя.
- бай Мангау
Ako moje da mi dadete niakakvi koordinati - ime, firma, stranica v Internet...
- OFELIIA
mislite li che ima interes kum investicii v cenni knija v chujbina? A idei da se registrirat BG firmi v US naprimer?
Poznavam do izvestna stepen opita na Israel, za 10 godini, gore-dolu, sa uspiali da vliazat v 10 na stranite s nai-mnogo na broi turguvani kompanii na NASDAQ i NYSE.
Zatova se interesuvam ot nastroeniata v BG, niamam lichni vpechatlenia.
Poznavam do izvestna stepen opita na Israel, za 10 godini, gore-dolu, sa uspiali da vliazat v 10 na stranite s nai-mnogo na broi turguvani kompanii na NASDAQ i NYSE.
Zatova se interesuvam ot nastroeniata v BG, niamam lichni vpechatlenia.
- Ofeliia_Assa
- Нов потребител
Този сегмент от пазара се развива твърде бавно и изкривено в БГ, и няма и как да е иначе. Има няколко банки и небанкови институции, които определят какво ще се случва на българската фондова. А тези, които играят на чуждите пазари, са единици в сравнение с процентното изражение на хора и фирми от страни от западна европа. Не може средната заплата в БГ да е 320-340лв. и да очакваме, че една внушителна част от хората ще спекулират на фондовите борси, и то със сериозни капитали... Още сме много назад по чисто обективни причини, за да можем и ние да започнем да спекулираме на пазарите и то по-масово, а не отделни компанийки или частни лица... А сравнението с ИЗраел е напълно неподходящо. Израел са на 20-тина години пред нас в икономическото си развитие, въпреки проблемите им с тероризма отражението им върху икономическия климат там.
- Gosho
do Gosho
Sravnenieto mi s Israel suvsem ne e nenamiasto, zashtoto tova e durjava, koiato do kraia na 80-te godini e stradala ot izkluchitelna inflacia (100 do 1000 %), no s razumna politika i ravni shansove za investicii , vkl. s uchastie na durjavata vuv finansirane na proekti, sa uspiali prez poslednite 10 godini da privlichat miliardi $. I tova na fona na politicheska nestabilnost s ogled na slojnata obstanovka v raiona. Tova , koeto i lipsva na BG e posledovatelna politika v nasurchavaneto na investicii. Parite niamat nacionalnost, vajnoto e da se poharchat v BG, za da se polzva ot tiah obshtestvoto - rabotni mesta, infrastruktura i t.n. No s ogled na riasko smeniashtia se politicheski fon i lipsata na angajiranost s opredelena politika, investiciite v BG sa mnogo riskovani. A shto se otnasia do mejdunarodnite fondovi pazari - sled kato bulgarski firmi ne namirat miasto na mestnata borsa, zashto ne opitat na chujda? Ako mogat da predstaviat dohodnost po-goliama ot alternatvna investicia, vinagi shte ima interes kum tiah.
Zashto mislite che israelski firmi se turguvat v chujbina (vij Check Point, Amdocs, Comvere, Merqury)? Za da ima po-goliam pazar na akciite im i da privlichat investicii, koeto ogranichenia israelski pazar ne moje da im dostavi.
Zashto mislite che israelski firmi se turguvat v chujbina (vij Check Point, Amdocs, Comvere, Merqury)? Za da ima po-goliam pazar na akciite im i da privlichat investicii, koeto ogranichenia israelski pazar ne moje da im dostavi.
- Ofeliia_Assa
- Нов потребител
Ама, че неграмотен разговор. Много, начини за търговия на борсите в САЩ могат да ви предложат на investor.bg, но недейте да залагате и 100 долара, ако ги имате, поне 1 година, щом задавате този въпрос. Май не правите и елементарната разлика, между това да купувате акции и регистрирате акциите на фирмата си там. Израел е един балон, с икономика по-слаба вече от тази на някой новоприети членки в ЕС, но фирмите им се регистрират на борсите в САЩ за да вземат пари от някои балами като Вас, защото им е трудно да излъжат вече някой в Израел. Японци и германци нямат този проблем в собствените си страни.
- Унуфри
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|