начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Явяване на психо-изпит

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Явяване на психо-изпит

Мнениеот babi4ka » 01 Юни 2016, 15:36

През 2013 г. ми отнеха свидетелството за правоуправление за констатирано наличие на алкохол в кръвта. Поради това, че бях осъждан за същото и преди ми наложиха лишаване от правоуправление за 3 години и глоба от 2000 лв. Нямам отнети точки. През тези три години се местихме и съм загубил наказателното си постановление. Моля кажете ми освен горепосочените наказания трябва ли да се явявам и на психотест?
babi4ka
Младши потребител

Re: Явяване на психо-изпит

Мнениеот jhoro » 01 Юни 2016, 18:05

Да, трябва.
Чл. 152. (1) Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията:
2. определя изискванията за психологическа годност на водачите на моторни превозни средства и условията и реда за психологическото изследване на:
в) водачите, които са лишени от право да управляват моторно превозно средство на основание чл. 174, ал. 2, водачите, на които временно е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство по реда на чл. 171, т. 1, буква "а", както и на водачите, които са лишени от правото да управляват моторно превозно средство на основание чл. 343г от Наказателния кодекс;

Ще трябва преди това да отидете в КАТ, защото
В случаите, когато Ви е отнето свидетелството за управление на МПС, трябва да носите личната си карта и заповедта или съдебното решение (ако има такова), където има заверка от КАТ за изтърпяно наказание, както и датата, до която е било наказанието.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот babi4ka » 01 Юни 2016, 18:27

Благодаря Ви за изчерпателния отговор.
babi4ka
Младши потребител

Мнениеот jhoro » 01 Юни 2016, 18:33

babi4ka написа:Благодаря Ви за изчерпателния отговор.

Няма защо.
А за самия тест не се притеснявай (освен за плащането). Аз самия съм се явявал два пъти, по други причини - не е никак труден. Просто Ви се определя времето за реагиране на светлинни и звукови сигнали. Освен това с Вас се провежда беседа, като се взема под внимание и самото Ви поведение по време на цялото изследване.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот babi4ka » 02 Юни 2016, 06:58

А колко струва теста?
babi4ka
Младши потребител

Мнениеот jhoro » 02 Юни 2016, 21:58

babi4ka написа:А колко струва теста?

Това най-добре ще разбереш на място - цените се менят.
От интернет ми излиза, че е 40-50 лева теста и 10 лева за картончето.
jhoro
Активен потребител

Назад към Търговско право