начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ПОМОЩ! Автокъща от Варна ме измами. Търся Адвокат

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОЩ! Автокъща от Варна ме измами. Търся Адвокат

Мнениеот darinsashev » 29 Апр 2024, 13:23

Здравейте приятели ,казвам се Дарин и живея в Полша.
Имам проблем с една автокъща от гр. Варна ,която ме измами с около 25-30 хил. ЛВ.
Търся адвокат ,който ще може да ми помогне ,за да си взема парите обратно.

На 11.05.2021г. закупих лек автомобил от автокъща в гр. Варна на изплащане за 26 500лв. + лихви.
Като първоначална вноска оставих собствения си автомобил който го оцениха за 8500лв.
А за останалите 15 хиляди лева ми направиха лизингов план за две години ,който беше изплатен след 4 месеца.
При прехвърлянето на автомобила ,собственикът ми предложи да напише колата за по-ниска цена ,за да платим по-ниска такса за прехвърляне на автомобила - приех ,за което съжалявам много сега.
Колата първоначално е пристигнала при автокъщата с Белгийски номера ,след това автокъщата и взима Варненски номера , а най-накрая като изплатена колата ,е взета и Толбухински номера ,тоест колата е регистрирана и проверена в България два пъти.
Минавал съм граница до Турция и Европа няколко пъти и съм нямал проблеми.

До тук всичко е окей ,но на 09.08.2023г. минавах отново по границата България - Турция ( Малко Търново ) и бях спрян за проверка на документи. Граничарите ме свалиха от колата и ми казаха ,че преди 20 дена колата е пусната на издирване и трябва да я конфискуват. Същата вечер се свързах с шефа на автокъщата и му обесних ситуацията ,той ме успокои и каза ,че ще вземем колата обратно и да не се притеснявам. След като се върнах във Варна ,ходих на автокъщата и получих отговор тук цитирам : ( Ако искаш отвори дело ,но ще вземеш само 8500лв ,защото при нотариуса сме написали така.

Разполагам с : документи за прехвърляне , за лизингов план , за платени данъци и застраховки (все още идват и продължавам да ги плащам).

Въпросът ми е : Мога ли да си взема всичките пари ,които съм изплатил за тази кола или няма никакъв друг начин?

Благодаря предварително! С поздрави Дарко <3
darinsashev
Нов потребител

Re: ПОМОЩ! Автокъща от Варна ме измами. Търся Адвокат

Мнениеот darinsashev » 29 Апр 2024, 13:34

Вечерта ,като е иззет автомобилът от границата ми връчиха " Протокол за доброволно предаване"
от мл. експерт Петко Илиев Грудов ,КО на ГКПП -Малко Търново.

Началник и главен испектор : Димитър Кокаларов
заповед номер- 4070з-1840/25.07.2023/
darinsashev
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 29 Апр 2024, 14:34

Разполагам с : документи за прехвърляне , за лизингов план , за платени данъци и застраховки (все още идват и продължавам да ги плащам).
------------------------------------
Отидете при адвокат, случаят е елементарен и ще си върнете парите, освен ако не сте плащали на ръка.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот darinsashev » 29 Апр 2024, 14:39

Нямам нищо платено по банков път ,всички вноски се изплатиха на ръка.
darinsashev
Нов потребител

Назад към Търговско право