начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Връщане на ДДС на търговец търгуващ със страни от ЕС?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане на ДДС на търговец търгуващ със страни от ЕС?

Мнениеот iva03 » 04 Юли 2017, 14:38

Добър ден. За да бъда по -добре разбрана относно това което питам ще дам пример.
Аз съм търговец от България, който продава стоката си в страна членка на ЕС. Фирмата ми купувам стоката си от производител в България . Закупувайки стоката от производителя той си начислява в цената ДДС- то, което аз плащам . Когато извършвам търговската си дейност в страна членка ЕС да кажем например Франция аз начислявам 0% ставка на ДДС. Въпросите ми са: 1 Това ДДС което аз съм платила на производителите на стоката която продавам ще ми се върне ли или не ? 2 Ако ми се връща ДДС- то от къде ми се връща ( от българската страна ли ми се връща или си остава за моя сметка ) ? 3 Ако ДДС- то ми се връща от България това не ли загуба за самата държава?
iva03
Нов потребител

Re: Връщане на ДДС на търговец търгуващ със страни от ЕС?

Мнениеот denbo » 08 Сеп 2017, 13:40

Връща ти се от НАП, след като прихванат всички други дължими публични вземания. Не е загуба за държавата, защото с ДДС се облагат само стоките продадени на българска територия, ти си направила вътеобщностна доставка и си ги продал(а) в друга страна членка, тоест имаш право на данъчен кредит за платеното ДДС...
denbo
Младши потребител

Назад към Данъчно право