начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Питане за НАП, ЕКОНТ и продажби през куриерските фирми...

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Питане за НАП, ЕКОНТ и продажби през куриерските фирми...

Мнениеот chippen » 18 Ное 2017, 20:18

Здравейте :roll:

Пиша по този въпрос тук понеже съм потърпевш. При мен дойде въпросната честитка за проверка на физ лице. :oops:
Случаят при мен е , че не е извършвана търговска дейност, а групови поръчки, които след това са изпращани при получателите. От групи в нета, вайбър или други поръчвахме чрез мен, защото имах познат в дадена компания в Англия и ми даваха добри отстъпки. В този случай компанията печелеше от това, че моя приятел след като ми дава добри отстъпки пък печели бонуси. Ние имахме добри цени за отстъпки на продуктите и купувахме.
При мен сумата е за 50 000+ като тук идва още една лошотия ЗДДС. Е има и такива наистина, които са извършвали търг. дейност. Като вариант аз имам регистрирана фирма точно затова и плащам като луд всеки месец законовите такси и т.н. , но говорим за 2016г.
И така изискват ми обяснения от къде какво що тази голяма сума. Към тях се предава информация, че са правени групови поръчки и после са разпращани по хората поръчали си ги в общите чатове групи и т.н. Нямам подадена никаква декларация на този етап тъй като ми е 50-50 тя. В момента имам изискани над 750 фактури от производителя от който закупувахме стоките и те не ги предоставят вече 3та седмица. Правят се, че не виждат емейлите, не си вдигат телефоните. Обещават утре ще са при вас всички и така ги няма. Имам доказателства също затова, че те се крият и не предоставят информацията изискана ми от мен, което пък е отвън всеки един закон. И от тук влизаме в един завързан казус. Те виждат НП , Аз доказвам, че НП са в следствие групови поръчки като предоставям фактури с платен ВАТ в страната. Има изискване към тях да ми дадат фактури и в момента на поръчката и сега и няма отг. Имам профил с всички поръчки, но това пък не се води за мен такова доказателство, защото няма да пише Invoice, което пък не е доказателство за нищо. Единствено за мен могат да видят банковите преводи към тях и така да видят сумата, пращана към Англия. Ако има разлика между преводите към УК и НП примерно 100 хил. преводи към тях и НП от ЕКОНТ 105 значи имам 5 хил печалба и на тях трябва да се плати данък. Досега не съм видял човек междудр. излезнал от такъв хаус. МНОГО съм за тези неща има хиляди бизнесмена в кавички, които работят така. МЕН лично това ме убива. Имам клиенти и ми казват еди кой си продава този продукт за 80 лв. ти за 100 лв . Аз обяснявам - тези 20 лв. разлика отиват в държавата под формата на ДДС а потребителя казва мен кво ме ..... за държавата ? ! Еми за какво говорим...........
Ще съм любопитен да чуя мнения подкрепени с факти.

Благодаря
:cry: :shock:
Аватар
chippen
Младши потребител

Re: Питане за НАП, ЕКОНТ и продажби през куриерските фирми.

Мнениеот kdkrastev1234 » 18 Ное 2017, 21:23

Въпросът ти е прекалено сериозен за форум. А правилният отговор и стратегия изискват задълбочено изследване на фактите. Рискуваш да получиш "съвет", който да те закопае.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот chippen » 19 Ное 2017, 13:04

Благодаря за съвета също. Поставения от мен въпрос е с цел да видим най добри мнения подкрепени със доказателства. За мен така най добре се разбира КОЙ какъв е, както е и при всички дадени стоки и т.н.

По принцип въпроса ми е нормален, защото от няколко год това стана редовна практика на господата от Н@п и така се опитват да се изкривят ръцете на хората. Голяма подигравка с народа е това. Всичко може да бъде оправено най-лесно като се добави данък към всяка пратка по куриерите и така най лесно няма да има този търговец онзи не е. Заради тази безизходица в която съм в момента казуса е наистина сложен от друга страна. Досега не съм видял човек, който да е излезнал от тази пумия.
Аватар
chippen
Младши потребител

Мнениеот eurolinker » 22 Ное 2017, 17:35

chippen написа:Благодаря за съвета също. Поставения от мен въпрос е с цел да видим най добри мнения подкрепени със доказателства. За мен така най добре се разбира КОЙ какъв е, както е и при всички дадени стоки и т.н.

По принцип въпроса ми е нормален, защото от няколко год това стана редовна практика на господата от Н@п и така се опитват да се изкривят ръцете на хората. Голяма подигравка с народа е това. Всичко може да бъде оправено най-лесно като се добави данък към всяка пратка по куриерите и така най лесно няма да има този търговец онзи не е. Заради тази безизходица в която съм в момента казуса е наистина сложен от друга страна. Досега не съм видял човек, който да е излезнал от тази пумия.

Почвам отзад напред:
1. Пише се "пОмия".
2. Целта на поставения от теб въпрос е ясна на всеки прочел първите ти два поста - да се ориентираш в мътилката, в която усещаш, че си нагазил. Само че ти явно не усещаш цвета (кафяв) и миризмата й., Не, не е "пумия" нито "помия", друго е... Най-добри обяснения подкрепени с доказателства ще трябва скоро да даваш в ТД на НАП. Така че:
3. Прочети пак написаното от kdkrastev1234,

и потърси читав адвокат.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот pitasht » 21 Дек 2017, 17:12

Макар и темата да е стара пиша все пак какво мисля аз.
Лично мнение не съм специалист ако се стигне до дело и съдът е справедлив и работи по закон и случаят който описвате успеете да го докажете точно по този начин НАП трябва да загубят защото реално сделки няма има само услуга да закупите една стока и да я предадете на друг човек.
Това може да се докаже точно с това че сте пазарували конкретни неща по поръчка на друг човек - това пак е мое мнение а не сте купували на случаен принцип и препродавали.
Ако от тази услуга сте спечелили примерно 5% от цената на стоката дължите само данък на тези пари- мое мнение.
Идеята на НАП е да заловят разни търговци на дребно авто морги и др. които не плащат данъци и като цяло смисълът е да се платят данъци на приходите, а не на оборота. Дори и търговците не ги карат да плащат на оборот.
Но ви трябва не само добър адвокат но и адвокат който ще проумее какво точно и как сте правили, понеже съм пазарувала така на мен ми е ясно но на мнозинството които не са ще са озадачени кой нормален купува и препродава за без печалба или за толкова ниска печалба. Може да споделите какво се случи.
:wink:
pitasht
Активен потребител

Назад към Данъчно право