начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Напускане на работа без предизвестие

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Напускане на работа без предизвестие

Мнениеот Abloy » 04 Авг 2008, 14:32

Здравейте,

Искам да напусна работата на която съм назначена в момента. Имам сключен безсрочен трудов договор и там е записано, че трябва да имам двумесечно предизвестие. Аз, обаче, си намерих по-добре заплатена работа, но до седмица трябва да започна на новото си работно място. Не съм доволна от стария си работодател. Имахме устни уговорки, които той не спази, а аз от своя страна спазих.
Мога ли без предупреждение на напусна работа и каква ще е санкцията ми в този случай? Има ли право работодателят ми да не ме освободи?
Искам да започна на новото работно място. Какво да направя?
Abloy
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 04 Авг 2008, 14:47

Може да напуснете веднага, стига да си платите неотработеното предизвестие, във Вашия случай-два месеца. Плащате две брутни работни заплати/тези по договора, а не по уговорките/ и сте свободни.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Abloy » 04 Авг 2008, 14:49

Благодаря за свектавечния отговор! :D
Abloy
Нов потребител

Мнениеот NazeT » 04 Авг 2008, 16:21

Здравейте!
Можете да напуснете и без предизвестие, ако работодателят не е изпълнил някой от задълженията си по КТ - не Ви изплаща възнаграждението навреме, не Ви е предоставил работно облекло или предпазни средства /в зависимост от изпълняваната от вас работа/ и други негови задължения. Това е другата Ви възможност.

УСПЕХ!
NazeT
Младши потребител

Назад към Трудово право