начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Обезщетение за неползван Платен годишен отпуск!

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезщетение за неползван Платен годишен отпуск!

Мнениеот hrisid » 28 Юли 2008, 11:58

Моля Ви, отговорете ми!
Подала съм си предизвестието за напускане, но през този период се навършва и 8-месечният срок, даващ ми право на платен годишен отпуск.Искам да питам трябва ли работодателя да ми го заплати и ако не го направи как да постъпя??? Благодаря ви предварително!
hrisid
Нов потребител

Мнениеот daris » 28 Юли 2008, 16:19

Здравейте, пръво изчайте заповедта за прекратяване на трудовото праоотношение, и когато Ви я връчат, проверете разпоредил ли е работодателя да Ви се изплати обезщетение по чл. 224 от КТ. Ако не - поканете го писмено да Ви изплати дължимото обезщетение. Ако Ви откаже, или бездействува, обърнете се към адвокат - следва производство пред съда, с което няма да се справите сама.
daris
Младши потребител

Назад към Трудово право