начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

АПИС или СИЕЛА коя е по-добра?

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

АПИС или СИЕЛА коя е по-добра?

Мнениеот raia_g » 26 Мар 2007, 12:40

Коя от двете ПРАВНОИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ е по-добра според вас Апис или Села
raia_g
Потребител

Мнениеот rumi_r » 26 Мар 2007, 12:47

По-скоро е въпрос на нацик за използване и на привикване към определен интерфейс. Преди смятах Аписа за ненадминат, но в последно време използвам Сиелата повече от Аписа. Единственото, което ми липсва е начина на търсене в съдебната практика. В Сиелата не е много удобен. А иначе ползвам и Сиела Инфо и Апис Регистър +. Сиела Инфо е по-добре изглеждаща и с повечко информация, но открих доста неточности в публикуваната информация, като заличена кооперация от 1995 г. а фигурира вписване на решение от 2002 г., което го няма във фирмения регистър. В Апис Регистър не съм попадала на такива несъответствия.
rumi_r
Потребител

Мнениеот klimboni » 26 Мар 2007, 13:58

Аз може и да съм малко пристрастрастен, но за мен АПИС си е АПИС!
Сиела просто ПРЕПИСВАТ всичката информация от Аписа..Ако искате да сте първи и винаги актуални ползвайте АПИС, това е моя съвет, дори и да Ви струва с 100-200 лв. повече на година..
klimboni
Нов потребител

Мнениеот satir » 26 Мар 2007, 14:09

rumi_r написа:По-скоро е въпрос на нацик за използване и на привикване към определен интерфейс. Преди смятах Аписа за ненадминат, но в последно време използвам Сиелата повече от Аписа. Единственото, което ми липсва е начина на търсене в съдебната практика. В Сиелата не е много удобен. А иначе ползвам и Сиела Инфо и Апис Регистър +. Сиела Инфо е по-добре изглеждаща и с повечко информация, но открих доста неточности в публикуваната информация, като заличена кооперация от 1995 г. а фигурира вписване на решение от 2002 г., което го няма във фирмения регистър. В Апис Регистър не съм попадала на такива несъответствия.
я кой го изловихме че пише на PHO.... :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот poirot » 26 Мар 2007, 15:18

А по какви критерии ги сравнявате?

- СЪДЕБНА ПРАКТИКА: на никоя от фирмите у нас не е пълна. Работете с АПИС или с която сте свикнала.
- АКТУАЛНА НОРМАТИВНА УРЕДБА: Опасно занятие. Работи се на юнашко доверие, че фирмите са си свършили работата. Обаче без проверка в първоизточника (ДВ) човек не бива да спи спокойно.
- ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК: а ДВ те никога не са имали. Публикуват не всичко от вестника, а правят свои извадки и ако не намериш нещо, не си сигурен защо - не е намерено, не е публикувано или е изхвърлено.

Пълно копие на ДВ в България имат единствено ДАКСИ. А последният им брой на ДВ е безплатен. Иначе достъпът до ДВ на сайта им е 4 ст.
poirot
Нов потребител

Мнениеот portokal » 26 Мар 2007, 19:25

Аз на Сиелата едно нещо много и харесвам: че като щракнеш на препратките към някой член, от решенията на ВКС ти излизат не само номерата, но и "резюметата" (тези на ВАС и останалите съдилища нямат подобни резюмета).
Също ми харесва и че отваря списъка в една дълга страница, а не го накъсва в повече.
И дума да няма, хубаво е, че предлагат "моментна снимка" на системата си, без актуализации, затова пък на поносима цена.
Иначе и двете вършат работа. Май че Апис е по-пълен.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот raia_g » 27 Мар 2007, 13:06

Благодаря Ви колеги за мнението,аз досега съм ползвала само апис и сега се чудих, но май пак ще е апис
raia_g
Потребител

Назад към Лекции и материали