начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

младши разследващ митничар - юридическа правоспособност?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

младши разследващ митничар - юридическа правоспособност?

Мнениеот vucheva » 10 Окт 2014, 01:36

Здравейте на всички,
Бих искала да разбера как седят нещата за придобиване на юридическа правоспособност... в конкурсите за младши разследващ митнически инспектор пише "Кандидатите трябва да имат висше юридическо образование с минимална степен магистър и придобита юридическа правоспособност. Професионален опит за младши инспекторите не е необходим" ...искат висше юридическо образование степен магистър- ДО ТУК ОК. но пише и копие от док. За придобита юридическа правоспособност. Къде мога да карам стаж (или на каква длъжност трябва да работя) за да мога да имам тези 6 месеца? Нещо не ми е ясна тази част и ще се радвам ако някой ми обясни :) благодаря ви
vucheva
Нов потребител

Re: младши разследващ митничар - юридическа правоспособност?

Мнениеот da345 » 10 Окт 2014, 07:02

След като си вземете държавните изпити чрез Окръжен съд по постоянен адрес карате стаж 6 месеца. Мисля, че от ВУЗ-а се дава документ за завършено семестриално обучение. Като изтекат 6 месеца по Ваше желание се явявате на изпит за юридическа правоспособност в Министерство на правосъдието, подава се заявление - погледнете в сайта - всеки месец без август има насрочени дати.
da345
Младши потребител

Мнениеот vucheva » 10 Окт 2014, 13:21

Благодаря много, но аз съм в грешка за съжаление. Учих магистратура митническо разузнаване и разследване, но Образователно-квалификационна степен и професионална квалификация ми е магистър по защита на националната сигурност, а не юрист както искат за конкретната позиция :(
vucheva
Нов потребител

Мнениеот miko_pk » 10 Окт 2014, 15:39

Нищо сигурно няма в нашата национална сигурност! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
miko_pk
Потребител

Мнениеот svrahdoznatel » 13 Окт 2014, 12:13

---Така е за съжаление : :(
svrahdoznatel
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити