начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

конкурс за съдии по вписванията

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: конкурс за съдии по вписванията

Мнениеот cezareborgia » 04 Авг 2009, 17:01

Колеги, честито!

При положение, че сме 16 кандидати за 24 места, се чудя за кой град ще има повече от един кандидат :cry: :cry:
cezareborgia
Нов потребител

Мнениеот cezareborgia » 04 Авг 2009, 17:09

Извинявайте за тъпия въпрос, обаче откъде разбирате кой кандидат за кой град кандидатства???
Много ми е любопитно. Единствената връзка, която може да се направи, е кои от временно назначените участват.
Да не би да ви докладват от МП???
cezareborgia
Нов потребител

Мнениеот gandalf_bg » 04 Авг 2009, 19:03

cezareborgia написа:Извинявайте за тъпия въпрос, обаче откъде разбирате кой кандидат за кой град кандидатства???
Много ми е любопитно. Единствената връзка, която може да се направи, е кои от временно назначените участват.
Да не би да ви докладват от МП???

това не става ясно на кандидатстващите, освен ако не се питат взаимно като се видят на изпита/преди това.
Успех!
gandalf_bg
Младши потребител

Мнениеот palmi » 06 Авг 2009, 15:34

непременно трябва да напишем нещо....и колеги гответе се за повторният конкурс /явно повечето места ще останат свободни/...
palmi
Нов потребител

Мнениеот toshko98 » 07 Авг 2009, 08:48

palmi написа:непременно трябва да напишем нещо....и колеги гответе се за повторният конкурс /явно повечето места ще останат свободни/...

Какво да напишем, вижте, че форума секна. Поне аз така мисля. Ще изчакаме да видим кой за кой град е класиран, и тогава "апят вперьод". Едва ли някой ще ни чуе. Извинявам се за думите, но нали това е форум за мнение. Успех на допуснатите и търпение на останалите. Приятен ден и ползотворен уикенд. :wink:
toshko98
Младши потребител

Мнениеот palmi » 07 Авг 2009, 15:12

може би трябваше да добавим и съмнения относно компетентността на конкурсната комисия /иначе може да не се сетят/....
palmi
Нов потребител

Мнениеот dedra » 05 Сеп 2009, 12:41

някой от "случайно" допуснатите до устен изпит ще сподели ли с простосмъртните как е протекъл изпитът.
dedra
Потребител

Мнениеот Standbay » 07 Сеп 2009, 10:24

Защо министерството не е изнесло още резултатите :roll:
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот lili81 » 07 Сеп 2009, 19:29

Колеги имате ли отговор на писмото, което изпратихте?
lili81
Младши потребител

Мнениеот palmi » 08 Сеп 2009, 11:31

ДОКОЛКОТО ЗНАМ ЗА 4 ПИСМА ОЩЕ НЯМА НИЩО...
palmi
Нов потребител

Мнениеот dedra » 08 Сеп 2009, 16:01

едва ли ще има отговор на писмото/та, ами дано да обявят пак някой конкурс.
dedra
Потребител

Мнениеот nonito » 09 Сеп 2009, 13:01

Какво става с това крайно класиране? Не трябвше ли до три дни след провеждане на устния изпит да се уведомят класиралите се? Изпита иначе протече нормално - питаха доста, но не се зяждаха.
nonito
Нов потребител

Мнениеот dedra » 09 Сеп 2009, 20:14

споко нали всички ще ви класират-местата са повече от допуснатите да изпит, пък и случайни хора на устния доколкото знам няма.
dedra
Потребител

Мнениеот peip » 09 Сеп 2009, 20:32

не е нужен сарказъм. Имаше колеги на втори конкурс допуснати до устния изпит. По трима, четирима кандидатствали за един и същи район. Имаше и колеги, за които конкуренцията беше и за двата района за които кандидатстват. Някои бяха добре само те. Достатъчно да изкарат 4-ка и са класирани. Лично аз бях повдигната в червено от форума. Записах само съдебния район в който работех. Колега също го е посочил на първо място и след като ми писаха 5.50 съм убедена, че не се класирам. Ако бях записала втори район - за него няма класиран друг кандидат щях да съм на 100% класирана, но избрах или това или няма смисъл. Е оказа се, че няма смисъл. Поне на такъв конкурс няма да се явя повече. Успех на всички.
peip
Потребител

Мнениеот roni_71 » 10 Сеп 2009, 14:47

Рeip ти да не си Мирослав.Питам защото само ти и Радослава имате резултат 5,50.Искам да ти кажа,че при такава оценка е срамота да Ви скъсат на устен.За мен това е гавра.По принцип Методи Марков,когото едно време наричахме Орнела Мути не ми е приятен.Много е хлъзгав.
roni_71
Нов потребител

Мнениеот elena_aqua7 » 11 Сеп 2009, 12:20

Колеги,
аз получих отговор на писмото, в който пише че оплакванията ми са неоснователни и "Процентът на успеваемост на всеки конкурс е различен и е указание за нивото на подготовка на участниците в него. Комисията на може да бъде отговорна за тези показатели. Същата е подготвила два варианта на тест, изхождайки от факта, че все пак ще се проверяват знанията не на студенти, а на дипломирани юристи." .................... Изброяването на нормативни актове в заповедта за насрочване на конкурса има за цел да ориентира кандидатите в материята, която основно следва да познават. Не би следвало да се счита, че знанията на съдиите по вписванията следва да бъдат сведени до познаване само на някои нормативи актове, тъй като в процеса на работата си , макар и в по редки случай, се налага те да имат познания и по други граждански закони и подзаконови нормативни актове. Участието в конкурс от категорията на обсъждания предполага кандидатите да имат добра обща подготовка по гражданско-правната материя, без която не биха могли да се справят успешно с теста. Въпросникът за устния изпит е неразделна част от заповедта на Министъра на правосъдието за провеждане на конкурса. Точно затова в одобрения регламент за провеждане на устния изпит е посочено, че кандидатите теглят един билет, с един въпрос от въпросника, но комисията по време на изпита ще задава и допълнителни въпроси от въпросника. ...................Комисията при формулиране на въпросите от теста е била водена единствено от стремежа да провокира мисленето на кандидатите, а не възпроизвеждане на наизустени текстове от законите. Комисията е приела за всеки въпрос само един верен отговор и неговото посочване от кандидата е оценявано като правилно. Този стандарт е приложен към всички участници в конкурса, между които има и отлично представили се.
Комисията докладва изложените съображения на г-жа Маргарита Попова - Министър на Правосъдието и в контекста на същите изготви настоящия отговор до Вас."
Следва подпис на Председателя на комисията и на членовете й и печат на Инспектората по ЗСВ.
elena_aqua7
Нов потребител

Мнениеот elena_aqua7 » 11 Сеп 2009, 12:29

Най-интересното е защо комисията, която провежда изпита, комисията чиито действия се проверяват сама извършва проверка на собствените си действия и естествено е да ги намира за законосъобразни! Няма да се учудя, ако г-жа Министърката не знае за съществуването на молбата ми и на отговора. Отговорът е с изходяща дата от 08.09.2009г. т.е. след провеждане на устния изпит.Този отговор е обиден поне за мен, защото съм сигурна, че повечето от участниците в конкурса включително и аз сме участвали в други конкурси и сме били оценявани далеч по обективно!
elena_aqua7
Нов потребител

Мнениеот peip » 14 Сеп 2009, 19:47

има резултати на успелите 4естито
peip
Потребител

Мнениеот dedra » 14 Сеп 2009, 22:39

на останалите като нас -успех в следващите конкурси
dedra
Потребител