- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ВТОРО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ
|
|
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Радвам се, че съществува и дори си има сайт!
П.П. В по-горното ми мнение първото изречение, което изтрих, беше: "Не знам, Вие кажете", затова ми се дава информация за сайта.
П.П. В по-горното ми мнение първото изречение, което изтрих, беше: "Не знам, Вие кажете", затова ми се дава информация за сайта.
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
- brymm
- Потребител
в случая на Марийка не е важно че не прави разлика м/у съд и прокуратура а че си няма на идея за каво точно става въпрос. това имах предвид. само че някои реши да се прави на осроумен.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Точно така - и по-точно пръв започна да остроумничи този, който попита да не би да няма и ВКП. До този момент мненията ми бяха напълно сериозни и не бяха насочени към никой от пишещите.
- brymm
- Потребител
колега brymm, извинете ако постът ми е прозвучал грубо. не беше търсен ефект. чел съм Ваши постово по юридически казуси и уважавам мнението Ви. Просто в случая се получи недоразумение.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Няма проблем, всичко е ОК. Извинявам се и аз.
- brymm
- Потребител
малко е трудно да учиш да работитиш и да се грижиш за семейство,нека някой който продължава да учи да сподели нещо, Янева айде включвай се
- krasimir
- Младши потребител
krasimir написа:малко е трудно да учиш да работитиш и да се грижиш за семейство,нека някой който продължава да учи да сподели нещо, Янева айде включвай се
Трудно е, но не и невъзможно
По време на юридическия стаж учех и второ /и детето си гледах/.
Който има желание - нека да учи.
- Biby
- Потребител
Точно от учене боли. Но обикновено си струва.
- brymm
- Потребител
Re: ВТОРО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ
Силви ... Силви ...
Постът ти е неопровержимо доказателство в подкрепа на една от тезите по заформилия се спор по темата ...
... мисля, че след твоя пост спорът става безпредметен ...
Абе защо и изтрихте поста бре ...
Постът ти е неопровержимо доказателство в подкрепа на една от тезите по заформилия се спор по темата ...
... мисля, че след твоя пост спорът става безпредметен ...
Абе защо и изтрихте поста бре ...
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:...Абе защо и изтрихте поста бре ...
Защото беше написан на маймуница!
moderator
-
consultant - Младши потребител
Re:
ytrewq написа:Преди време ми разказаха за действителен случай, който звучи като виц.
В София работел зъболекар, който завършил задочно право и се вписал като адвокат.
За кантора ползвал съседно на зъболекарския кабинет помещение. И така като дойдел човек мед. сестра го питала – Вие за зъболекаря ли сте или за адвоката?
Поздрави! Разсмяхте ме.
- Гост.
- Старши потребител
consultant написа:inspectora написа:...Абе защо и изтрихте поста бре ...
Защото беше написан на маймуница!
Именно!!!
... но и съдържанието беше доста "интересно" /а доколкото може да се определи и правописът също беше "интересен" /...
- inspectora
- Активен потребител
Прокуратурата в Република България се състои от Главен прокурор, Върховна касационна прокуратура, Върховна административна прокуратура, апелативни прокуратури, военно-апелативна прокуратура, окръжни прокуратури, софийска градска прокуратура, военно-окръжни прокуратури и районни прокуратури (чл.136, ал.1 от Закона за съдебната власт)
- SteelDragon
- Младши потребител
SteelDragon написа:Прокуратурата в Република България се състои от Главен прокурор, Върховна касационна прокуратура, Върховна административна прокуратура, апелативни прокуратури, военно-апелативна прокуратура, окръжни прокуратури, софийска градска прокуратура, военно-окръжни прокуратури и районни прокуратури (чл.136, ал.1 от Закона за съдебната власт)
Цитираш стария закон.След промените чл.136, ал.1 ЗСВ изглежда така: Прокуратурата в Република България се състои от главен прокурор, Върховна касационна прокуратура, Върховна административна прокуратура, Национална следствена служба, апелативни прокуратури, военно-апелативна прокуратура, окръжни прокуратури, в състава на които са окръжните следствени отдели, военно-окръжни прокуратури и районни прокуратури.
- jessi
- Младши потребител
Който желае, може да го направи. С мой колега миналата година се записахме в магистърска програма във ВТУ, макар и двамата да сме доста ангажирани. Мисля, че би могло да бъде в полза. Всеки, чийто кръгозор стига далече, има необходимост да го прави - може! С времето ще намери и приложение, дори и в юридическата практика. Друга моя колега също записва второ висше образование и това, според мен, е много мотивиращо. Обогатява те и те разнообразява, виждаш нещата и от друга гледна точка. Интересно е.
- pm
- Потребител
има смисъл от второ висше, според мен.
Имам завършена филология след правото и това много ми помага.
Имам завършена филология след правото и това много ми помага.
- avvocato
- Младши потребител
Учете, колеги, да не губите инерцията, че човек цял живот трябва да учи. Аз след Правото в СУ, завърших Управление на туризма в НБУ. В НБУ се научих да говоря пред повече хора без да си гълтам езика, щото в СУ, поне когато аз учих там, преподавателите имаха особена цел - да пречупят нежната студентска психика и да те накарат да се чувстваш пълен кретен. Така че стига сте се изказвали пренебрежително за хубавия университет, към момента имам "зачислен" стажант от там, който дори знае какво е Павлов иск.
- contralegem
- Потребител
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|