начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Конкурс за частни съдебни изпълнители

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за частни съдебни изпълнители

Мнениеот gudio » 08 Дек 2011, 13:05

mudio написа:Продължавам
Нали steval искаше коментар на изпитчето
...
ТОВА Е УРЕДЕН КОНКУРС, В КОЙТО УЧАСТАВАТЕ КАТО СТАТИСТИ.

8) Какво стана с прогнозата Ви, колежке. По мои наблюдения частично се... сбъдва :wink: :?:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот steval » 08 Дек 2011, 13:11

Абсолютно подкрепям, твоето мнение, няма как запираната движима вещ да се запазва за взискателя, естествено, че служи за удовлетворяване на всички взискатели / този въпрос го имаше на теста през 2006 год., тогава верния отговор беше настоящия грешен- явно Г-жа Сапунджиева , тогава се е объркала, но какво от това, някой си станаха ЧСИ/.
steval
Нов потребител

Мнениеот mudio » 08 Дек 2011, 13:29

Колеги,
Бих искала да поздравя организаторите на конкурса, най-вече тези хорица зад комисията. Браво, усъвършенствате се, вече сте близо до перфектното престъпление. На масата от кандидати им пишем около 4, а на нашите им пишем 4,50 и малко от горе. Хем да не бие на очи, хем да минат, хем бурята в чаша вода да мине по бързо. Няма за какво да честитя на някой шаран, че е извъртял другите и е имал точните връзки.... та са му писали 4,50 или пък 5., сега дали е по линия на ГЕРБ, приятелски среди, съдийски лобита с окръжен характер или роднинство със Съвета на Камарата, няма значение.
Знаем се кой от къде е и чий е.
Жалкото е, че ще минат още доста поколения юристи, и ще минат доста години, за да стават нещата в БГ като по белия свят. Затова, понеже колежката anitta, каза, че има и дгуги конкурси, ви съветвам във времето дотогава, да се постараете не толкова да учите или да се усъвършенствате в изпълнението, а да станете най-вече точния роднина или на ГЕРБ, или на съдия, или ....... айде да не го пиша това, че после ще трябва да пием лекарства.
Продължавайки в жлъчта си, бих искала да кажа, че ВСЕКИ СИ ПЛАЩА ЦЕНАТА ЗА УСПЕХА. ЧОВЕК КАТО ПЕЧЕЛИ НЕ ЗНАЕ КАКВО ГУБИ, И КАТО ГУБИ КАКВО ПЕЧЕЛИ.
Иначе хубавото е, че на този изпит не се даваха пари. Верно имаше профани дето разправяха това и онова в десетки хиляди лева и евро, но нищо конкретно.
mudio
Младши потребител

Мнениеот anitta » 08 Дек 2011, 13:29

Точно в въпросника от 2006 беше така, ама ...
Иначе твоята прогноза е вярна.
Чувам, че щял да се жали конкурса и да се иска от изходна позиция да започне всичко, ама не вярвам нещо да стане :oops:
anitta
Младши потребител

Мнениеот mudio » 08 Дек 2011, 13:39

Ето и друга моя мисъл: Керванът си върви, помиярите си лаят. Пък може и да е за добро, като гледам как се отразява на сърцето това бързо забогатяване, едните стават градски ........., другите селски ебачи, третите го удрят на брутален рекет- за справка ГОРУБСО КЪРДЖАЛИ АД.

Колеги, това беше от мен. Излизам отново в нелегалност, но падне ли ми който и да е и за каквото и да е, ще му късам главата от кръста.

Mudio напуска сцената.....
Следва кратка пауза и бурни освирквания

P.S. Най- ще се изкефя на устния всички наши хора да бъдат скъсани, ама нейсе няма кой да следи тази комисия какво прави.
mudio
Младши потребител

Мнениеот mudio » 08 Дек 2011, 13:51

НЕЩАСТНИЦИ, ПУБЛИКУВАЙТЕ ТЕСТА КАТО ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ТА ДА ВИ СЕ СМЕЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КОЙ ОТГОВОРИ ПРИЕМАТЕ ЗА ВЕРНИ И КОЙ НЕ. ОЦЕНЯВАЙТЕ ПО ЗНАНИЯ, А НЕ ПО РОДНИНСТВО.

ПОЖЕЛАВАМ НА ТЕЗИ, КОИТО ВЕЧЕ СА ОПРЕДЕЛЕНИ ЗА ЧСИ-ТА, ОСОБЕНО ЗА ПАЗАРДЖИК, ДА ПЛАТЯТ НАЙ-ВИСОКАТА ЦЕНА, ТАЗИ С ЖИВОТА СИ.........................................................................................
:D :D :D
mudio
Младши потребител

Мнениеот gudio » 08 Дек 2011, 13:55

mudio написа: Иначе хубавото е, че на този изпит не се даваха пари.

:shock: Брей, вЕрно ли :?: Че то даването не предстои ли тепърва :roll: :?: :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 08 Дек 2011, 14:06

Като решавах въпрос по въпрос, първо нсаписах тези, за които от практиката съм категоричен в отговорите. Преброих 42 и след това помислих върху останалите и ги написах. После проверявах тези с двусмислията и се оказа че вероятно съм решил поне половината от тях правилно. В резултата имам 37 точки вместо 42-43. Проверката е невъзможна.
За Ловеч са допуснати петима - един от Плевен и четири от Ловеч. Да видим дали четиримата от Ловеч ще се класират. Ще звучи интересно.
А за нас може би Господ има други планове...
При тоя лесен тест - как да не те е яд... Дали няма да се публикува и теста?
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот marlex » 08 Дек 2011, 22:40

marlex
Младши потребител

Мнениеот steval » 09 Дек 2011, 10:39

Колеги, аз лично благодаря на колегата публикувал теста, тъй като вече съм абсолютно сигурен и не мога да се сърдя на никой, тъй като теста е изключително "тънко направен" но в крайна сметка отговорите са правилни и грешките са си мой. Пожелавам успех на класиралите се колеги и успех на комисията, аз вече съм убеден, че до тук условията са били равни за всички участници.
steval
Нов потребител

Мнениеот anitta » 09 Дек 2011, 10:49

Е как правилни???
Нали коментирахме, че 2006 г. година на въпроса за запора на движ. вещи отг. е един, а в 2011 друг, както и въпроса за кооперацията и единствено притежаваното жилище.
anitta
Младши потребител

Мнениеот miladanova » 09 Дек 2011, 10:58

Верният отговор на 34-ти въпрос е "В"!
miladanova
Младши потребител

Мнениеот miladanova » 09 Дек 2011, 11:16

След като сверих отговорите , които съм дала с оповестените в сайта на МП виждам, че имам 39 верни отговори. Съгласно обявените резултати обаче имам 38 верни отговори и съответно не съм допусната до устен :x
miladanova
Младши потребител

Мнениеот gudio » 09 Дек 2011, 11:25

anitta написа:Е как правилни???
Нали коментирахме, че 2006 г. година на въпроса за запора на движ. вещи отг. е един, а в 2011 друг, както и въпроса за кооперацията и единствено притежаваното жилище.

Тогавашната редакция беше

. Запорът върху вещ на длъжника:
[ а ] лишава длъжника от правото да ползва вещта
[ б ] дава право на кредитора, по чието искане е наложен запорьт, да се удовлетвори от цената на запорираната вещ
[ в ] е способ да се запази вещта в имуществото на длъжника в интерес на всички кредитори.

Сегашната:
44. Запорът върху движима вещ на длъжника :
а) го лишава от възможността да ползва и управлява вещта ;
б) е принудителен способ, който запазва вещта в патримониума на длъжника в интерес на неговите кредитори;
в) осигурява право на взискателя, по чието искане е наложен, да се удолетвори от цената на запорираната вещ.

Както винаги - всеки отговор е верен, но има един най-верен :lol: Вероятно заради новия ГПК и чл.473 от него :| Пък и запорът на движима вещ сам по себе си не е "принудителен способ", а обезпечителна мярка - описът и продажбата са същинския способ.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот anitta » 09 Дек 2011, 11:30

miladanova написа:Верният отговор на 34-ти въпрос е "В"!

И аз така отговорих, така пише и в Ж. Сталев- ама не не било така :twisted:
anitta
Младши потребител

Мнениеот mudio » 09 Дек 2011, 11:50

Здравейте, артисти

Въпреки,че ми е интерено като как marlex е изнамерил теста и то в електронен вариант при това на линк, искам да благодаря на този човечец.
Някакво облекчение е все пак да видиш тези смешници на какво са те отрязали.
Отново не пожелавам успех на никой и ще се радвам всички мекерета- роднини да бъдат скъсани на устния или впоследствие да не получат заветното писмо.

Поздрави!

Бай Mudio
mudio
Младши потребител

Мнениеот gudio » 09 Дек 2011, 12:15

mudio написа:Бай Mudio

:shock: Нали бяхте колеЖКа, с`а пък Бай... Е-е-е-ех, пази се, Азисе...
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот street » 09 Дек 2011, 12:50

Трима студенти отиват на изпит. Първият от тях – голям връзкар сяда. Професора го пита:
- През 1945 година над Нагазаки и Хирошима американците пускат две атомни бомби, има много жертви и…
- Разрушения.
- Браво колега, отличен.
Сяда втория – по малък връзкар.
- През 1945 година над Назасаки и Хирошима американците пускат две атомни бомби и…
- Има много жертви и разрушения.
- Браво колега, отличен.
Сяда третия – никакъв връзкар.
- Колега , някога някъде да е падало нещо?
- Да, през 1945 година над Нагазаки и Хирошима американците пускат две атомни бомби, има много жертви и разрушения
- Поименно, колега поименно.

това важи и за конкурси, и за изпити нищо ,че е виц ;)
Аватар
street
Потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 09 Дек 2011, 16:38

Ама направо не е честно!!!
1. Благодаря на колегата за публикувания тест! Иначе дори едната истина беше невъзможна и недостижима.
2. имам точно осем грешки /цифром - 8/. Който можа да намери теста, нека да се докопа и до отговорите ми и да провери /ако не е подменен тотофиша ми/.
3. Докато не направят така, че тестът да се попълва на едната страна на един лист, а другата страна да се запечатва като плик и вътре да си изписваме личните данни, такива конкурси все ще бъдат съмнителни и нагласени.

Вярно е, че аз преброих 42 отговора, за които бях категоричен и се оказа, че по два от тях не съм дал техния отговор, но затова пък от двусмислените въпроси, по които имах съмнение и попълних след мислене по тях, имам верни отговори, така че цифрата пак става 42. Откъде се взеха още 5 грешки не разбирам. Не си умирам за тая служба, но ме е яд заради неправдата.
Някой да знае телефона и адреса на Арменския поп?
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот amigos » 10 Дек 2011, 02:07

Моля за коментар на въпрос № 41

Ако с влязло в сила съдебно решение е признато за подправено изпълнителното основание, въз основа на което е бил издаден изпълнителният лист:
а) изпълнителното производство се прекратява с постановление на съдебния изпълнител;
б) изпълнителното производство се прекратява по силата на закона;
в) изпълнителното производство се прекратява след обезсилване на изпълнителния лист.

В Ж.Сталев е казано, че при прекратяване поради нищожно изпълнително основание, прекратяването настъпва по силата на закона, а постановлението на СИ само констатира вече настъпилото прекратяване
В теста верният отговор е "А" ????
amigos
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити