начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Няма оправия в тази държава

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Няма оправия в тази държава

Мнениеот cveti1605 » 11 Авг 2009, 11:56

Здравейте колеги,
искам да споделя с Вас какво ми се случи. Случката се развива в сградата на Министерство на правосъдието,стая 105.Поводът да бъда там е,за да си получа Удостоверението за придобита юридическа правоспособност. Фактът,че чаках 20 минути служителката да приключи личния си разговор от служебния телефон/дори мога да ви кажа темата на разговора със съседката й-годежа на сина на съседката/,е нищо в сравнение с продължението на историята.Все пак получих Удостоверението си и с изненада открих,че е допусната грешка в егн-то ми. На въпросът ми как може да бъде поправено нещо подобно,ми беше отговорено,че става за 5 минути,но да дойда след 1 месец,тъй като в момента нямат принтер.На това изявление аз реагирах само с една доста учудена физиономия/в цяло министерство няма принтер/. Служителката /съжалявам,че не зная името й,бях шокирана от случващото ми се и не можех да реагирам адекватно и да попитам за името й или поне да погледна табелката й,ако въобще имаше такава/ми отговори да не съм правела физиономии,защото тя нищо не можела да направи,като дори си позволи да ми повиши тон.Дори се опита да прехвърли вината за грешката на мен,защото не съм гледала в протокола дали случайно не е допусната грешка в данните ми.Представяте ли си картинката по време на изпита да поискам от професорите,които ме изпитваха да им направя проверка дали няма да ми сгрешат егн-то!!!!!!!!!!! Разбрах,че ще бъде излишно да обрисувам положението си,че пътувам от провинцията и не мога да си позволя да идвам пак и ,че ако има желание може да изготви документа ми в съседния кабинет,след като тя не разполяга с принтер.Мина месец от тази случка и аз реших преди да отида директно в Министерството,за да подам молба за издаване на ново удостоверение,да поискам информация за процедурата по телефона.Телефонът обявен в сайта на Министерството не съществува. Сетих се,че в една от темите в този форум бях срещала и друг телефон,намерих го и за мое учудване телефонът вдигна мъж,който каза,че е охрана.Даде ми друг телефон и оттам се започна великото прехвърляне на топката от едното игрално поле в другото.След 5-6 телефонни разговора разбрах,че министерството щяло да се мести в нова сграда,но кога щяло да започне работа по същество никой не можеше да ми отговори.И оттук възникват няколко интересни въпроса в моето съзнание:Какво й е на досегашната сграда на министерството и няма ли да бъдат похарчени много средства за новата сграда,които средства може да послужат за нещо полезно? и Трябва ли министерството да прекрати работа за неопределено време,за да може новата министърка да се настани в чисто нова сграда и да и дойде музата,за да започне работа?
Направо съм потресена от нехайството на хората от властта и на държавните служителки.
Последна промяна cveti1605 на 11 Авг 2009, 13:28, променена общо 1 път
cveti1605
Младши потребител

Re: Няма управия в тази държава

Мнениеот realno_pogledni » 11 Авг 2009, 12:32

Още с нищо не сте се сблъскала!
Ако знаете с какво ви предстои да се сблъскате...
Сега е с удостоверението за правоспособност,след това ще е с нагласените конкурси и т.н.Но както бях написал в една друга тема-всичко опира до самосъзнанието на хората,които са поели ангажимент да работят в МП.Нищо няма да се промени ако те не искат да се променят!!!
realno_pogledni
Нов потребител

Re: Няма управия в тази държава

Мнениеот bastard » 11 Авг 2009, 12:36

Може да пробвате да пуснете една молба за поправяне на очевидна фактическа грешка.

И все пак "управия" се пише "оправия", защото коренът на думата е "оправям", а не "управлявам" :wink:
bastard
Потребител

Re: Няма оправия в тази държава

Мнениеот cveti1605 » 11 Авг 2009, 13:31

Колега,за "управията" сте прав,но за очевидната фактическа грешка-не.Тази процедура не може да се приложи в този случай.Поправката на очевидната фактическа грешка касае само съдебни актове.
cveti1605
Младши потребител

Мнениеот bastard » 11 Авг 2009, 20:03

Така е в гражданския процес, разбира се, но аз имах предвид чл. 62 АПК :wink:
bastard
Потребител

Мнениеот bastard » 16 Авг 2009, 21:42

Пишете моля като има някакво развитие.. интересно ми е какво е станало. Поздрави! :)
bastard
Потребител

Мнениеот mipsus » 25 Авг 2009, 16:52

Ами време е Вие адвокатите за започнете да съдите (и надявам се осъждате) за пропуснати ползи и несвършена работа!
Така според мен се гради правова държава, когато те настъпят => отиваш в съда и защитаваш правото си!
mipsus
Нов потребител

Мнениеот cveti1605 » 28 Авг 2009, 14:19

Колега bastard, казусът завърши с happy end!!!Вчера си получих новото удостоверение, наистина стана готово за 10 мин, дори получих извинение от служителката за грешката.Нямаше нужда от молбата по чл.62 от АПК,въпреки че аз се бях подготвила :D
cveti1605
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити