Начало
ОРГАНИ
Вписани адвокати
Решения
Адвокатски колегии
За членове
Актуална информация
За контакти
English
Интернет връзки
БЛАНКИ
БАНКОВА СМЕТКА
КОНКУРС ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЕКТ
ГАЛЕРИЯ
ДЕЖУРНИ АДВОКАТИ
ОТЧЕТ - НОВ ОБРАЗЕЦ 2016 ГОДИНА
РЕШЕНИЕ 1873/2016 Г. НА ВАС - КЛИЕНТСКА СМЕТКА
ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ
ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ








<< Начало | Решения | Решения на САК |


Протокол 7/2013


СЪВЕТ НА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ – С Л И В Е Н


8800, гр.Сливен, пл.”Хаджи Димитър” № 2, ст.100, тел.факс: 044/622602


                                                                                             


                                                                                                                            


 


П  Р  О  Т  О  К  О  Л


      № 7


            Днес 04.04.2013 година се проведе заседание на Съвета на Адвокатска колегия – Сливен. На заседанието присъстваха: Тодор Костов  – Председател на САК, Лиляна Стамова, Ана Станкова, Андрияна Андреева, Божидар Райнов, Георги Маринов, Магдалена Данчева и Елена Христова – Резервен член.


            Заседанието се проведе при следния


 


Д Н Е В Е Н    Р Е Д :


            1. Разглеждане документи за вписване на адвокат в АК – Сливен;


            2. Разглеждане заявления от адвокати за вписване в регистъра на НБПП;


            3. Разглеждане оферти от АПИС, СИЕЛА И ЛАКОРДА  за сключване на договор за доставка за едногодишен период 2013-2014 година;


            4. Запознаване с проект на НБПП, за предоставяне на първична правна помощ на социално слаби , с център Сливен;


            5. Информация за стартиране на закупената софтуерна система „Служебна защити” и утвърждаване на направени финансови разходи, до настоящия момент;


            6 Информация за проведена среща с Информационно обслужване гр.Варна, за инсталиране на компонентите за уеб базирано приложение за достъп до информация на съдебните дела;


            7. Информация за резултати от проведената конференция на 29 и 30 март 2013 година в гр.Стара Загора и утвърждаване на финансовите разходи;


            8. Разни  - Ден на конституция и юриста;


                              - Планиране и организиране на  предстоящи семинари за 2013 година.


            По точка първа от дневния ред:


            Разгледани бяха документи на кандидат за вписване в Адвокатска колегия – Сливен от НЕДЕЛЧО  РУСЕВ НЕДЕЛЧЕВ  от гр.Сливен, за вписване като адвокат в АК-Сливен. Същият е приложил всички изискващи се от закона документи, включително и документи за притежаване на пет години юридически стаж.


            След разглеждане на документите и станалите разисквания САК


                                              


Р  Е  Ш  И:


            ДАВА СЪГЛАСИЕ НЕДЕЛЧО РУСЕВ НЕДЕЛЧЕВ  от гр.Сливен с ЕГН ................,  да бъде вписан, като  адвокат, в Адвокатска колегия – Сливен, с адрес на кантора – гр.Сливен, ул.”Ген.Скобелев” № 4, ап.5 .


 


По втора точка от дневния ред:


Разгледани бяха заявления за вписване в регистъра на НБПП от следните адвокати от АК- Сливен: Вячеслав Митков Славов, Пламен Добринов Кючуков и Филка Петкова Генова.                                                                                                                      Всички подали заявление отговарят на изискванията за вписване в регистъра на НБПП.


След станалите разисквания САК


                                               Р   Е  Ш   И  :


ДАВА СЪГЛАСИЕ да бъдат вписани в регистъра на НБПП следните адвокати:


ВЯЧЕСЛАВ МИТКОВ СЛАВОВ    


ПЛАМЕН ДОБРИНОВ КЮЧУКОВ


ФИЛКА ПЕТКОВА ГЕНОВА


 


По точка трета от дневния ред:


Постъпили са три оферти за доставка на правни информационни продукти от АПИС, СИЕЛА и ЛАКОРДА. Офертите бяха обсъдени от присъстващите членове на съвета на АК-Сливен. С оглед на това, че до момента колегията не е ползвала продукта ЛАКОРДА, беше направена  презентация на продукта, от представител на фирмата доставчик, а именно „ЛАКОРДА” АД  – гр.София, ул.”Чамкория” № 9, оф.1. След разглеждане на представените оферти, условията на доставка, цени и количество на информация, САК взе следното


                                   Р Е Ш Е Н И Е:


ОДОБРЯВА офертата, представена от фирма „ЛАКОРДА” АД  – гр.София, ул.”Чамкория” № 9, оф.1, за закупуване на правно информационен продукт ЛАКОРДА включващ пакет норми и процедури, локални единични инсталации за група от 100 адвоката, .......................................................................................


Сумата ще бъде приведена на фирмата доставчик, след представяне на договор за закупуване на продукта.


По точка четвърта от дневния ред:


През изминалия период колегията беше посетена от г-жа Вилма Василева – зам.председател на НБПП. Нашата колегия е одобрена и включена  в проекта за предоставяне на първична правна помощ на социално слаби. От нашата колегия се изисква да бъде избрано помещение в което ще се осъществява дейността. В момента се изготвя методиката на работа по проекта. Избрано е и беше одобрено от г-жа Василева, помещение на адрес гр.Сливен, ул.”Великокняжевска” № 6, което е с отделен вход. НБПП поема всички разходи, за заплащане на възнаграждения на служителите работещи по проекта и обзавеждането на офиса. ............................................................................................ Проекта се предполага, че ще заработи през м.май и ще продължи в рамките на 15-16 месеца.  Адвокатите които ще се включат в този проект за получават възнаграждение.


След обсъждане на  работата по проекта САК взе следното


                                               Р Е Ш Е Н И Е :


 


ОДОБРЯВА ................................................... наем за помещение, находящо се в гр.Сливен, ул.”Великокняжевска”№ 6, за ползване като офис по проекта на НБПП, за предоставяне на първична правна помощ на социално слаби с център Сливен.


 


По точка пета от дневния ред:


На общото събрание на колегията и на заседание на САК от 11.03.2013 година, се гласува и взе решение да бъде закупена софтуерна програма „Служебни защити”. Съвета на колегията установи контакт с фирмата предлагаща продукта „БИСОФТ” ЕООД – гр.Пловдив. Представителите на фирмата представиха програмния продукт и беше сключен договор за закупуване и договор Софтуерна програма „Служебни защити”, „Публичен портал за адвокати” и лаптоп с инсталирана програма „Служебни защити”.


Окончателната сума, .................................................ще бъде изплатена от параграф „Администриране на правна помощ”, тъй като продуктът е свързан точно с администрирането на правната помощ.


След станалите разисквания САК,


                                   Р  Е   Ш  И  :


ОДОБРЯВА ......................................., направени разходи  за закупуване на: Софтуерна програма „Служебни защити”, „Публичен портал за адвокати” и лаптоп с инсталирана програма „Служебни защити”.


Сумата да бъде изплатена от параграф „Администриране на правна помощ”.


 


По точка шеста от дневния ред: Проведена беше среща с представители на „Информационно обслужване „ – гр.Варна, за инсталиране на компонентите за уеб базирано приложение за достъп до информация на съдебните дела. Пристигна и писмо от ВАС с което ни уведомяват, че Висшият съдебен съвет извършва подготовка на програма „Електронно правосъдие” имаща за цел да уеднакви стандартите за съдържанието и ползването на електронните сайтове на съдилищата. По тази причина се предложи да се отложи временно, обсъждането на инсталиране на достъп до съдебни дела от „Информационно обслужване” – гр.Варна.


По точка седма от дневния ред: На 29 и 30 март в гр.Стара Загора се проведе конференция във връзка с предложения за изготвяне регистър на адвокатски услуги и предложения за промени в Закона за адвокатурата. Взе се решение да се организират няколко представителни групи от представители на всички колегии и там да се представят обобщени предложения и становища. На следващо заседание на САК, ще се представят предложения по промяната в ЗА и ще бъде избран представител на АК – Сливен, за среща която ще се проведе в гр.Бургас.


По точка осма от дневния ред: Направи се предложение да бъде организирана тържествена вечеря на 16.04. – Ден на Българската конституция и юриста, съвместно със съдилищата и прокуратурите от Сливен.  По случай празника да се изпратят поздравителни картички, които да бъдат изпратени до всички Адвокатски колегии в страната и всички институции. Направено беше предложение да се закупят символични подаръци с които да бъдат почетени юбилярите  - адвокати.  


 


 


 


 


ПРЕДСЕДАТЕЛ:


                                  /Т.Костов/


 


                                                                       ПРОТОКОЛИСТ:


                                                                                                          /Д.Тучкова/


 


 
 
Back Home Top
         
© 2003, Aдвокатска колегия - Сливен | usloviq
obnovqvane
proekt
Created by Lex.bg. Design by Creato.biz